dengan terperinci di sini. Pendek kata, Ares menerima penambahbaikan yang tidak dijangka dan kini mendominasi permainan penembak taktikal itu."> dengan terperinci di sini. Pendek kata, Ares menerima penambahbaikan yang tidak dijangka dan kini mendominasi permainan penembak taktikal itu." /> dengan terperinci di sini. Pendek kata, Ares menerima penambahbaikan yang tidak dijangka dan kini mendominasi permainan penembak taktikal itu." />

Ares kini senjata paling berbaloi dan kuat di VALORANT

Baru-baru ini, VALORANT menerima kemas kini yang memperkenalkan watak ke-19 iaitu Neon dari Filipina yang pantas dan berkuasa petir. Selain itu, pelbagai senjata serta peta menerima perubahan yang ketara. Anda boleh membaca perubahan dengan terperinci di sini. Pendek kata, Ares menerima penambahbaikan yang tidak dijangka dan kini mendominasi permainan penembak taktikal itu.

Jelasnya, VALORANT kini diambang meta baharu pada musim ini.

Menurut nota kemas kini, Spectre menerima perubahan signifikan kepada sifatnya sebagai senjata run-and-gun. Spectre kini dijadikan tidak konsisten agar dapat mengurangkan kejadian run-and-gun.

Hal ini menjadikan Ares yang sudah ditambah baik sebagai senjata yang lebih bermanfaat pada pusingan awal.

Ares juga menawarkan klip peluru yang besar serta kebolehan untuk menembus beberapa permukaan.

Malah, Ares kini menjadi pilihan yang berdaya maju kerana ia lebih berbahaya daripada Vandal dan Phantom kerana kepantasan senjata itu.

Tambahan pula, Ares hanya bernilai 1,550 manakala Vandal dan Phantom hampir dua kali ganda lagi mahal, bernilai 2,900.

Pemain profesional juga bersetuju bahawa Ares musim ini akan mengubah meta permainan. Tangkapan layar dari kicauan di bawah ini diambil dari kejohanan NSG yang menunjukkan 9 Ares dalam pusingan awal perlawanan.

Nampaknya musim ini meta baru akan muncul, dan ini menunjukkan pemain terpaksa menyesuaikan diri dengan meta baharu ini.

Sumber rujukan: Twitter

RELATED NEWS

+