Autimatic pula ingin kembali ke CSGO selepas prestasi pasukan yang mengecewakan

Timothy Ta atau lebih dikenali sebagai autimatic dilaporkan mungkin akan kembali ke CSGO selepas berkecimpung dalam arena kompetitif VALORANT bersama pasukan T1. Ramai pemain VALORANT di rantau Amerika Utara dilaporkan akan kembali ke CSGO, antaranya Ricky “floppy” Kemery dan Nicholas “nitr0” Cannella.

Pemain berbakat Amerika Utara dan AWPer ini kali terakhir bermain untuk Gen.G Esports selama lebih setahun. beliau kemudian beralih ke VALORANT awal tahun ini pada bulan Februari. Malangnya, masanya bersama T1 bermain tidak memberi petanda yang baik kerana pasukan itu gagal melayakkan diri ke mana-mana kejohanan VCT Masters.

T1 membuat banyak perubahan sepanjang tahun untuk mengumpulkan barisan pemain yang sempurna tetapi tiada apa yang berhasil untuk mereka. Dengan pasukan itu tidak dapat mara ke VALORANT Champions 2021, pasukan itu bercadang untuk merombak barisan pemain dan seperti yang dilaporkan, autimatic mungkin akan dilepaskan.

Dengan T1 bercadang untuk mencari penggantian autimatik, pemain berusia 25 tahun itu sedang mempertimbangkan untuk kembali ke CSGO. Pemenang Major itu tidak akan menjadi sebahagian daripada sesi latihan T1 yang akan datang. Mungkin inilah sebabnya beliau dilihat bermain CSGO bersama Tarik ‘tarik’ Celik, Jacky ‘Stewie2K’ Yip, dan lain-lain.

Sumber rujukan: AFK Gaming

RELATED NEWS

+