Fall Guys berkolaborasi dengan Ghost of Tsushima, ciri kemajuan rentas diperkenalkan

Musim keenam Fall Guys bakal bermula pada 30 November dan watak-watak kacang ini akan menerima kostum-kostum baharu. Pembangun Mediatonic mengambil inspirasi daripada festival, karnival dan sarkas untuk musim keenam. Rintangan baharu termasuk meriam belon air, tiub vakum, versi bulat jongkang-jongket terkenal dan platform yang membelok menegak selepas tempoh masa tertentu. Apatah lagi, terdapat trapez yang boleh dihayun oleh pemain.

Terdapat lebih banyak kostum silang dalam perjalanan dalam musim keenam. Antara 1 hingga 5 Disember, anda boleh menyelesaikan cabaran untuk mendapatkan kostum Sackboy, maskot PlayStation yang comel sangat sesuai untuk Fall Guys. Selain itu, Fame Pass, yang pemain naikkan tahap semasa musim, akan menawarkan dua kostum Jin Sakai dari Ghost of Tsushima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fall Guys (@fallguysgame)

Sementara itu, kemanjuan rentas pelantar akan datang ke platformer battle royale dalam musim keenam, berdasarkan ciri rentas pelantar yang tiba pada bulan Mei. Jadi, anda akan dapat mengakses semua pakaian dan kosmetik anda yang lain di seluruh PlayStation dan Steam. Di samping itu, pemain PC akan dapat memilih nama pengguna tersuai sekali lagi dan bukannya nama nama Fall Guys yang dihasilkan untuk mereka.

Oleh itu, anda akan memerlukan akaun Epic Games untuk bermain Fall Guys. Epic membeli Mediatonic awal tahun ini, dan Rocket League dan Fortnite menggunakan sistem akaun Epic untuk kemajuan rentas juga.

Anda perlu memilih akaun Fall Guys utama, yang akaun pertama yang anda mahu pautkan ke akaun Epic. Walaupun anda tidak akan kehilangan kostum, papan nama dan sebagainya dari mana-mana platform, anda hanya akan mengekalkan kemajuan musim anda, jumlah mahkota, shards dan kudos daripada akaun utama anda. Jadi, mungkin lebih baik untuk membelanjakan mahkota dan kudos anda pada akaun kedua anda sebelum musim baharu bermula.

Mediatonic juga menyatakan bahawa jika pemain mempunyai kostum dan kandungan DLC yang berbeza di kedua-dua platform, mereka harus menghubungi pasukan sokongan selepas memaut ke akaun Epic Games mereka. Pasukan akan memindahkan item itu, jadi anda tidak akan kehilangannya. Selain itu, semua pemain akan menerima bonus 10 mahkota.

Semasa pendedahan musim keenam, Mediatonic tidak menyebut bila versi Nintendo Switch dan Xbox Fall Guys akan dikeluarkan, walaupun mereka masih sepatutnya tiba menjelang akhir tahun ini. Walau bagaimanapun, pembangun sudah memberikan gambaran tentang pusingan akan datang yang menampilkan kacang halimunan.

RELATED NEWS

+