Football Manager 2022 akan hadir di Game Pass pada hari pelancaran

Microsoft mengumumkan bahawa Football Manager 2022 dan Football Manager 2022 Xbox Edition akan tersedia di Xbox Game Pass apabila ia dilancarkan pada 9 November nanti.

Dalam sebuah artikel di laman web rasmi Xbox, Microsoft mengatakan bahawa pelanggan Xbox Game Pass Ultimate akan dapat menikmati akses ke kedua-dua permainan dan sepenuhnya melibatkan diri dalam dunia pengurusan bola sepak apabila judulnya dikeluarkan pada akhir tahun ini.

Anda boleh melihat treler pengumuman baru untuk Football Manager 2022 dalam ciapan yang dikongsi oleh akaun Twitter rasmi permainan di bawah:

Menurut pengumuman itu, Football Manager 2022 akan menampilkan teknologi Xbox Play Anywhere yang membolehkan pemain memindahkan kerjaya mereka antara konsol dan PC melalui profil Xbox yang membolehkan peminat bertukar antara dua versi permainan bergantung kepada keadaan semasa mereka.

Microsoft juga mengatakan bahawa FM22 versi konsol akan ‘memanfaatkan sepenuhnya pengawal Xbox untuk menjadikan navigasi dari papan taktik ke padang bola dengan mudah.’

Football Manager 2022 sekali lagi akan membolehkan peminat melompat kembali ke posisi pengurus bola sepak di mana mereka akan dapat mengawal segala-galanya dari analisis data yang digunakan untuk memperkuat strategi pengambilan mereka hingga taktik pertandingan dan penggantian barisan pemain yang dibuat pada hari permainan.

Dengan cara yang serupa dengan judul terdahulu, permainan ini sekali lagi akan membolehkan pemain memilih kelab dari lebih dari 100 liga yang dapat dimainkan semasa pelancaran.

Peminat siri yang tidak melanggan Xbox Game Pass akan tetap dapat membeli dan bermain Football Manager 2022 melalui pelantar dalam talian lain seperti Steam selepas dilancarkan.

Dalam berita FM22 yang lain, Sports Interactive, pemaju siri ini, mengumumkan pada awal tahun ini bahawa mereka telah memulakan projek ‘multi-tahun’ untuk menambahkan bola sepak wanita ke edisi permainan yang akan datang.

Walaupun perincian mengenai penambahan bola sepak wanita ke dalam siri Football Manager pada masa ini masih sedikit, namun difahami bahawa permainan bola sepak wanita akan ditambahkan ke dalam permainan utama, dan bukan sebagai judul yang berdiri sendiri.

RELATED NEWS

+