iceiceice meninggalkan Evil Geniuses, kini menyertai Team Secret

Pasukan Evil Geniuses (EG) mengumumkan bahawa pemain offlaner Daryl Koh ‘iceiceice’ Pei Xiang meninggalkan pasukannya. Berikutan pemergian iceiceice dan kapten Fly, EG kini hanya tinggal tiga pemain.

Artour ‘Arteezy’ Babaev, Abed ‘Abed’ Azel L. Yusop dan Andreas Franck ‘Cr1t-‘ Nielsen sudah pun didaftarkan dalam barisan EG dalam halaman pendaftaran jurusan rasmi Valve. Oleh itu, ketiga-tiganya dijangka akan terus bermain untuk EG dalam musim DPC ini.

Dalam satu video penghormatan yang mempamerkan beberapa permainan luar biasa beliau dalam permainan dengan barisan NA, serta sifat badutnya.

Pemain yang berasal dari Singapura itu menyertai EG pada November 2020, selepas meninggalkan Fnatic. Penambahan Iceiceice ke dalam barisan pemain EG menyaksikan ia meningkat ke tahap yang tinggi dengan dua penamat naib juara berturut-turut dalam ONE Esports Singapore Major 2021 dan WePlay AniMajor, yang menyebabkan pasukan itu berakhir di puncak kedudukan DPC 2021 .

Malangnya, momentum itu tidak diterjemahkan kepada prestasi yang baik di The International 10 (TI10). EG hanya berjaya memperoleh tempat ke-9-12 di TI10 selepas ditewaskan di peringkat kumpulan kejohanan itu.

Team Secret

Menurut sebuah komik yang boleh di baca di laman web Team Secret di sini, Team Secret menyiarkan imej yang mempamerkan tiga kiub ais, yang menandakan ketibaan iceiceice ke pasukan Eropah itu.

Sejurus selepas itu, Team Secret mengumumkan kemasukan iceiceice ke pasukan mereka.

Sumber rujukan: AFKGaming

RELATED NEWS

+