Ini 6 pasukan yang mara ke peringkat kalah mati Wild Rift Horizon Cup 2021

Selepas peringkat kumpulan yang rancak dari 13 hingga 17 November, pasukan bertanding sudah mengecil kepada hanya enam pasukan dalam League of Legends: Wild Rift Horizon Cup 2021.

Pusingan kalah mati akan berlangsung dari 19 hingga 21 November. Enam pasukan itu akan bersaing dalam bracket penyingkiran tunggal untuk menobatkan juara pertandingan Wild Rift global yang pertama. Semua perlawanan akan menampilkan siri best-of-five (BO5), kecuali untuk pusingan akhir yang akan dimainkan dalam format best-of-seven (BO7).

Berikut adalah bracket untuk peringkat kalah mati:

Pasukan China Da Kun Gaming (DKG) dan ThunderTalk Gaming memaparkan sebab mereka pasukan yang patut digeruni, selepas masing-masing mengungguli kumpulan A dan B. Pasukan-pasukan ini terus ke peringkat separuh akhir. Kedua-dua pasukan tidak tewas walau satu pun perlawanan menjelang pusingan kalah mati.

Perlawanan pertama kalah mati akan menjadi ulangan Pusingan Akhir Kejohanan SEA bulan lepas. SBTC Esports dan Team Secret akan bersaing untuk mendapatkan tempat di separuh akhir menentang DKG. Walaupun SBTC menang dalam dua pertemuan mereka sebelum ini semasa Kejohanan SEA, Team Secret akan mengharapkan penebusan kali ini.

Di bahagian lain kurungan, Rolster Y dari Korea akan menentang Sengoku Gaming Jepun. Ini akan menjadi pertemuan pertama antara kedua-dua pasukan dan siri ini. Pemenang akan menentang ThunderTalk Gaming di separuh akhir.

Piala Wild Rift Horizon acara e-sukan global pertama untuk permainan League of Legends: Wild Rift dan menandakan tamatnya pramusim permainan. Ia mempunyai kumpulan hadiah sebanyak AS$500,000 (RM2.09 juta). Empat pasukan yang tersingkir daripada peringkat kumpulan ialah Team Queso (Eropah), Tribe Gaming (Amerika Utara), TSM (Brazil), dan eBRO Gaming (LATAM).

Jika anda ingin menonton perlawanan-perlawanan ini, anda boleh menonton perlawanan itu melalui pautan-pautan di bawah:

Bahasa Malaysia – FB

Bahasa Indonesia – YouTube

Mandarin – Twitch

Tagalog – Facebook

Thai – Facebook

Vietnam – YouTube

RELATED NEWS

+