Kkatamina bakal menjadi wanita paling banyak dapat subscription di Twitch

Bintang Twitch Miyoung ‘kkatamina’ Kim berada di posisi untuk memecahkan rekod kiraan pelanggan atau lebih dikenali sebagai ‘subs’ di platform Twitch, hanya dalam tahun kedua penstrimannya.

Kkatamina mula menstrim di Twitch pada Mei 2020, dan sejak itu menjadi salah satu ikon yang popular di Twitch. Beliau terkenal dengan penstriman VALORANT dan dalam kategori Just Chatting dan popularitinya meledak sejak kebelakangan ini, setelah mencapai lebih 400k pengikut.


Semasa ‘subathon’ yang dihoskan oleh Miyoung pada 12 November, bintang YouTube Valkyrae menyumbang Twitch subs bernilai AS$5,000 (RM20,900) untuk menyokongnya. Rangsangan ini membantu kkatamina mencapai tahap yang lebih tinggi apabila dia mendaki cabaran penstrim wanita yang paling tinggi jumlah subs di semua Twitch.

Kiraan sub tertinggi beliau sebelum ini ialah 45,973, menurut laman web statistik TwitchTracker. Jumlah itu cukup baik untuk tempat ke-26 di papan rekod sepanjang masa, tetapi nampaknya jumlah itu akan dikalahkan tidak lama lagi. Nombor subs semasa Miyoung berada pada 47,000 subs. Pemegang rekod semasa sepanjang masa ialah Ludwig pada 283,066, tetapi untuk penstrim wanita khususnya, ia adalah penstrim dan DJ, Sintica, dengan 52,992 subs.

Ini bermakna beliau hanya berada di bawah 5,000 lebih subs daripada pengiraan itu sewaktu penulisan. Kiraan subs semasa Kkatamina adalah ketujuh pada papan pendahulu untuk langganan Twitch aktif.

Walaupun beliau tidak memecahkan rekod untuk kebanyakan subs untuk penstriman wanita, beliau sudah pun mencatatkan pencapaian yang luar biasa yang mencerminkan usahanya selama berjam-jam penstriman.

Sumber rujukan: Dexerto

RELATED NEWS

+