MATUMBAMAN berpisah dengan Team Secret

Barisan pemain untuk pasukan Team Secret Dota 2 kini hanya terdiri daripada tiga pemain, kerana pasukan itu sudah berpisah dengan pemain kedudukan satu, Lasse Aukusti ‘MATUMBAMAN’ Urpalainen.

Dalam catatan blog yang disiarkan di laman webnya, Team Secret mengimbas masa yang diluangkan bersama pemain Dota 2 Finland itu, mengucapkan terima kasih atas sumbangannya dan mendoakan yang terbaik untuknya.

Perubahan senarai itu berikutan pemergian pemain offlaner Ludwig ‘zai’ Wåhlberg beberapa hari lalu, yang tidak lama kemudian mengumumkan bahawa dia menyertai Team Liquid. Team Secret masih belum mengumumkan penggantian MATUMBAMAN atau zai.

Barisan pemain Dota 2 Team Secret kini adalah seperti berikut:

  • TBD
  • Michał ‘Nisha’ Jankowski
  • TBD
  • Yazied ‘YapzOr’ Jaradat
  • Clement ‘Puppey’ Ivanov
  • Lee ‘Heen’ Seung Gon (Jurulatih)

MATUMBAMAN turut berkongsi sentimennya, menyebut betapa dia seronok bermain bersama rakan sepasukannya sepanjang tahun lalu.

MATUMBAMAN mencapai kejayaan apabila Team Secret memenangi Kejohanan DreamLeague S13 Major pada Januari 2020. Baki tahun itu juga terbukti membuahkan hasil kerana pasukan itu memenangi lapan kejohanan berturut-turut dengan mata 3-0 di peringkat akhir.

Semasa Dota Pro Circuit (DPC) 2021, Team Secret memberikan beberapa persembahan yang luar biasa. Pasukan itu nampaknya kehilangan momentum menjelang separuh akhir musim, tetapi bangkit semula pada The International 10 (TI10) dan menamatkan perjuangan mereka di tempat ketiga.

Setakat ini, MATUMBAMAN belum mengumumkan pasukan baharu yang akan disertai. Liga serantau pertama musim DPC 2021-22 akan mengunci pemilihan barisan pemain pada 21 November. Kami dapat menjangkakan terdapat beberapa pengumuman penting menjelang hari-hari akan datang.

Sumber rujukan: Twitter, Team Secret

RELATED NEWS

+