Mod Deathmatch di VALORANT kini memansuhkan hukuman meninggalkan permainan

Sudah menjadi kebiasaan bagi pemain VALORANT untuk memanaskan badan di mod Deathmatch. Tetapi pemain perlu menghabiskan satu perlawanan mod itu sebelum bergerak ke mod lain. Namun, dengan kemas kini yang terbaharu, pemain kini dapat bermain dan meninggalkan permainan Deathmatch tanpa menerima penalti, menjadikan pemanasan pra-perlawanan sedikit lebih mudah.

Kemas kini Patch 3.07 memperkenalkan kemas kini ciri baru dan menghapus penalti kerana meninggalkan Deathmatch lebih awal. Memanaskan badan dengan Deathmatch bukan lagi komitmen dan pemain boleh meninggalkan permainan setiap kali mereka bersedia. XP hanya diberikan kepada mereka yang mengambil bahagian dalam pertandingan penuh, jadi ingatlah ini sebelum merninggalkan perlawanan.

Ini tidak menjawab semua permintaan pemain untuk Deathmatch. Sebilangan pemain masih mahukan versi yang lebih lama untuk jangka masa latihan yang berlanjutan, serta pilihan lain seperti tembakan kepala sahaja atau mendapatkan kembali kesihatan setelah dibunuh. Beberapa pemain mahukan peta Deathmatch khusus untuk pengalaman yang lebih baik kerana peta yang besar agak lama untuk mencari musuh .

Walaupun Deathmatch VALORANT jauh dari sempurna, ini adalah langkah yang baik dan perubahan yang disambut baik. Patch 3.07 juga mengemas kini dinding Viper, memastikan pemain ‘terbang tinggi’ masih menerima kesan yang sepatutnya. Di samping itu, ia mengatasi beberapa bug yang menyebabkan VALORANT terpadam, menjadikannya pengalaman yang lebih lancar.

RELATED NEWS

+