Nitr0 mungkin kembali ke CSGO dari bermain VALORANT

Pemenang CSGO Intel Grand Slam Nick ‘nitr0’ Cannella dilaporkan sedang mempertimbangkan kemungkinan kembali ke permainan yang menjadikannya terkenal dalam dunia e-sukan dan menamatkan perkhidmatannya di VALORANT, di mana beliau bermain untuk 100 Thieves, lebih awal daripada yang dijangkakan.

Selain itu, dengan 100 Thieves melepaskan jurulatih mereka Hector ‘FrosT’ Rosario, masa depan barisan pemain 100 Thieves juga tidak pasti.

100 Thieves hampir terlepas menempah tempat mereka dalam VALORANT Champions pada bulan Disember, selepas tewas kepada Cloud9 Blue pada Last Chance Qualifier selepas tamat di tempat ke-3.

Khabar angin muncul tentang komitmen nitr0 terhadap VALORANT, selepas peminat melihat dia bermain CSSGO di FACEIT, bersama bekas rakan sepasukan Liquid, EliGE. Dia juga bergurau bahawa dia akan ‘menyelamatkan’ Team Liquid.

Penganalisis CSGO Mauisnake juga menyerlahkan sejarah perlawanan nitr0, menunjukkan beliau bermain secara konsisten sepanjang minggu dari 7 November.

Sudah tentu, ini hanya mungkin nitr0 berehat daripada VALORANT, tetapi memandangkan khabar angin yang muncul, dan harapan daripada peminat CSGO untuk beliau kembali, spekulasi pasti akan timbul.

Kembalinya beliau ke Team Liquid akan menghasilkan kisah yang menarik, tetapi sama ada ia cukup untuk membawa Team Liquid kembali ke arah kemenangan adalah sebuah kisah yang lain.

Sumber rujukan: Upcomer

RELATED NEWS

+