PC Shroud ‘meletup’ semasa memainkan New World

New World adalah permainan MMORPG yang amat terkenal dengan pelbagai masalah yang dibawa olehnya terhadap komputer seseorang. Sebagai contoh, beberapa unit GPU sudah terbakar akibat memainkan permainan hasil Amazon Games Studio ini.

Sejak itu, permainan ini mendapat sebuah kemaskini yang mengelakkan daripada isu itu terjadi, namun masih ada GPU yang terbakar. Shroud adalah mangsa keadaan ini.

Shroud adalah salah seorang dari sekian banyak streamer memanfaatkan populariti New World yang sangat besar walaupun memberikan kritikan dan melakukan siarannya selama enam jam tapi permainannya terhenti secara tiba-tiba.

Penonton tidak pasti mengapa Shroud memotong siarannya, bagaimanapun, setelah beberapa minit Shroud kembali untuk menjelaskan bahawa universal power supply (UPS) beliau sebenarnya meletup yang menjadi penyebab.

Shroud masuk ke Twitter selepas siaran beliau terpadam untuk menjelaskan keadaannya kepada penontonnya. Walaupun sedikit kritikal terhadap New World, Shroud nampaknya menikmati permainan ini, sesuatu yang boleh disetujui oleh ramai orang.

New World nampaknya adalah usaha yang baik Amazon Game Studios dan ini memberi harapan untuk lebih permainan yang baik dari studio itu. Bagaimanapun, isu permainan merosakkan komponen PC dan bahawa orang masih membeli dan bermain New World walaupun begitu amat membimbangkan.

Secara keseluruhan, kita hanya dapat berharap bahawa Amazon Game Studios dapat menyelesaikan masalah ini sehingga para pemain dapat bermain New World tanpa bimbang PC mereka meletup.

RELATED NEWS

+