Pemain Dota 2 Malaysia, xNova, kini bersama Royal Never Give Up

Tiga daripada lima ahli barisan pemain ikonik PSG.LGD 2018 dan 2019 iaitu Lu ‘Somnus丶M’ Yao, Yang ‘Chalice’ Shenyi dan Yap ‘xNova’ Jian Wei kini bersatu semula di Royal Never Give Up.

Pasukan itu mengumumkan penambahan tiga pemain ini dalam siaran di Weibo dan menonjolkan kekuatan individu mereka. Perubahan ini melengkapkan senarai Royal Never Give Up untuk Dota Pro Circuit (DPC) 2021-22 yang akan datang. Skuad itu akan dilatih oleh Xie ‘Super’ Junhao, yang baru-baru ini berpindah dari Elephant ke Royal Never Give Up.

Barisan pemain pasukan Dota 2 Royal Never Give Up pada musim baharu terdiri daripada:

  1. Zhong “God King” Liushuai

  2. Lu “Somnus丶M” Yao

  3. Yang “Chalice” Shenyi

  4. Chong “FelixCiaoBa” Wei Lun

  5. Yap “xNova” Jian Wei

God King dan FelixCiaoBa adalah dua pemain yang kekal dalam senarai. Deng ‘Dstones” Lei dan Su ‘Flyby’ Lei dipindahkan ke Sparking Arrow Gaming, manakala status Ru ‘RedPanda’ Zhihao pada masa ini tidak diketahui.

Semasa Somnus bermain untuk Elephant dalam DPC 2021, xNova dan Chalice adalah sebahagian daripada EHOME. Kedua-dua skuad tidak mempunyai prestasi yang menarik pada musim ini. Kedua-dua pasukan bertemu antara satu sama lain dalam kelayakan untuk The International 10 (TI10) dengan Somnus’ Elephant muncul pemenang perlawanan kelayakan. Elephant mempunyai prestasi yang kurang memberangsangkan di TI10 dengan menduduki tempat ke-13-16.

Walaupun ketiga-tiga pemain ini tidak mencapai keputusan yang mereka inginkan pada musim lalu, mereka menunjukkan potensi mereka selama ini, terutamanya semasa mereka bersama PSG.LGD dalam TI8 dan TI9. Pasukan ini agak kuat dan sangat sukar untuk dikalahkan, menduduki tempat kedua di TI9 dan ketiga di TI8.

Tahun ini, Somnus, Chalice, dan xNova akan berharap untuk membuat impak dalam Dota 2 kompetitif sekali lagi dengan bantuan pemain yang luar biasa, God King, dan pemain yang mantap, FelixCiaoBa. Super, seorang veteran Dota 2 China juga akan memberikan pengalaman berharganya apabila dia kembali ke skuad sebagai jurulatih.

Royal Never Give Up akan memulakan perjalanan DPC 2021-22 di Divisyen Bawah selepas menduduki tempat ketujuh dalam liga kedua musim sebelumnya.

Sumber rujukan dan terjemahan: AFK Gaming

RELATED NEWS

+