Titanfall 2 dilaporkan mempunyai risiko godaman, Respawn menyiasat

Komuniti Titanfall 2 sekali lagi diganggu oleh masalah penggodam, dengan khabar angin di Twitter dan media sosial lain mengenai kerentanan keselamatan utama.

Desas-desus nampaknya berasal dari tangkap layar pengumuman Discord ini, yang membuat ia tular hampir sepanjang hari.

Pepijat ini dilaporkan membenarkan pelaksanaan kod asing dari pelayan Respawn dan berpotensi mempengaruhi kedua-dua PC dan konsol yang dipasang dengan Titanfall 2.

Walaupun masih banyak perkara yang tidak diketahui, beberapa anggota komuniti sudah bersuara dan mendorong pemain untuk menyahpasang permainan sehingga kerentanannya diperbaiki.

Respawn menjawab di Twitter, ‘Kami menyedari laporan mengenai kerentanan keselamatan yang mempengaruhi Titanfall 2 dan kami sedang menyiasat. Kami tidak mempunyai maklumat lain untuk dikongsi pada masa ini tetapi akan dikemas kini setelah kami melakukannya.’

Khabar angin mengenai kerentanan Titanfall 2 menyusuli masalah pelayan selama berbulan-bulan, serangan DDoS pelayan, dan masalah lain.

Pada awal bulan Julai, Apex Legends digodam oleh sebuah kumpulan yang berusaha meningkatkan kesedaran mengenai masalah yang melanda Titanfall, tetapi kemudian dituduh mempunyai motif tersembunyi oleh anggota masyarakat lain. Tidak perlu dikatakan, ini adalah masa yang pelik bagi komuniti Titanfall.

RELATED NEWS

+