Zelda Breath of the Wild 2 mungkin akan dilancarkan pada November 2022

Tempoh pelancaran keluaran untuk The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, tajuk tidak rasmi bagi permainan seterusnya dalam siri Zelda, berpotensi sudah didedahkan.

Pada ketika ini, Nintendo sendiri hanya komited untuk mengeluarkan Breath of the Wild 2 pada satu ketika pada tahun 2022 di Nintendo Switch, dengan tetingkap pelancaran yang lebih jelas belum didedahkan.

Namun, menurut seorang orang dalam Nintendo, kami kini mempunyai idea yang lebih baik tentang bila permainan itu secara khusus akan tiba.

Pengasas bersama syarikat Peer Schneider mendedahkan bahawa beliau baru-baru ini bercakap dengan beberapa pekerja di Nintendo tentang perkara yang disediakan oleh penerbit untuk tahun 2022.

Walaupun Schneider tidak menjelaskan secara terperinci tentang bagaimana rupa tahun Nintendo yang akan datang, dia berkata bahawa mereka yang bercakap dengannya di syarikat itu sangat teruja tentang apa yang sedang dalam perancangan.

Beliau juga terus mengatakan bahawa kekurangan treler baharu untuk The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 pada acara The Game Awards tidak bermakna permainan itu ditangguhkan lagi.

Mengenai tarikh pelancaran sebenar Breath of the Wild 2, Schneider mencadangkan bahawa permainan itu akan dilancarkan menjelang November 2022.

Schneider tidak secara jelas mengatakan bahawa ini akan menjadi bulan di mana permainan itu dilancarkan di Nintendo Switch, tetapi beliau mengatakan bahawa November akan menjadi ‘masa kami bermain Breath of the Wild 2.’

Sama ada ini menunjukkan bahawa Schneider mempunyai pengetahuan dalaman tentang tarikh keluaran judul Zelda baharu, atau sebaliknya dia hanya mengandaikan bahawa permainan itu akan dikeluarkan pada ketika ini adalah tidak diketahui.

Sumber: Tech Radar

 

RELATED NEWS

+