All Is Well & AROV Esports Juara Kejohanan Mobile Legends & PUBG Mobile Anjuran eCurve
2019-04-03T10:30:13
By: Hazril Md Nor

All Is Well & AROV Esports Juara Kejohanan Mobile Legends & PUBG Mobile Anjuran eCurve

 

Siapa je yang tak suka usha perlawanan PUBG dan Mobile Legends di dalam pusat membeli belah kan?

Minggu lalu, eCurve mengadakan kejohanan Mobile Legends dan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) Mobile pada 23 dan 24 Mac. Pertandingan ini adalah untuk menghimpunkan bakat-bakat yang ada di Malaysia.

Bagi kejohanan Mobile Legends, pasukan All Is Well berjaya membolot tempat pertama dan menerima wang tunai RM3,500. Di tempat kedua dan ketiga, ia dimenangi oleh Fruity Warrior dan Five Red Army masing-masing membawa pulang RM 2,000 dan RM1,5000. Tempat keempat dimenangi oleh Kuching Numpang NGK menerima RM1,000 sementara tempat kelima dan keenam dimenangi oleh Mistaken (RM600) dan Team Xorn (RM400).

PUBG Mobile pula menyaksikan AROV Esports muncul juara membawa pulang wang tunai RM2,400 sementara MPX Squad (RM1,200) dan Junior Talent (RM600) menduduki tempat kedua dan ketiga. Genius Team, Regalia Esports dan Ghost of Sosnovka Alpha pula masing-masing menerima wang tunai RM400, RM250 dan RM150.

Penolong Pengurus Kanan, Pajakan dan Pengiklanan & Promosi, Gina Long Ahmad berkata, eCurve sebagai pusat membeli-belah yang memfokuskan kepada hiburan, pihaknya berbesar hati untuk menganjurkan kejohanan e-sukan ini kepada pengunjung.

“Bagi tahun kedua ini, ia lebih seronok dengan PUBG dan Mobile Legends menjadi sangat popular dalam kalangan pemain muda dan kami teruja menyediakan peluang kepada mereka bertanding di platform lebih besar. Bukan saja sebagai hobi, permainan ini menggalakkan kerjasama pasukan dan kemahiran merangka strategi yang penting,”

TAGS

BERITA BERKAITAN

4 days ago
Marvel Games Menjawab Persoalan Rekaan Burung Matahari Dalam Marvel Future Fight
5 days ago
Sony Interactive Entertainment Bakal Buka Studio Khas PlayStation Di Malaysia
6 days ago
[RASMI] Boyka Menjadi Jurulatih Bagi Skuad PUBGM Indonesia, Bigetron Esports
6 days ago
Larian Studios Bakal Membuka Studio Baru Di Malaysia, Fokus Untuk Baldur’s Gate 3
1 week ago
DOTA2: “MidOne Keluar Atas Pilihannya Sendiri,” Pengurus, Gary Yeik
1 week ago
Red Dead Redemption 2 Di PC Telah Dilancarkan Tapi Ramai Tak Boleh Main