Ninja Dibayar Sekitar RM122 Juta Untuk Strim Secara Eksklusif Di Mixer
2020-01-28T09:32:12
By: Hazril Md Nor

Ninja Dibayar Sekitar RM122 Juta Untuk Strim Secara Eksklusif Di Mixer

 

Penghibur penstriman langsung, Tyler “Ninja” Blevins sebelum ini mencetuskan fenomena tersendiri di Twitch sebelum membuat keputusan meninggalkan platform itu untuk strim secara eksklusif di Mixer (Microsoft). 

Dikhabarkan, dia dibayar sejumlah wang yang banyak. Mengikut laporan CNN, CEO Ader (agensi pengurusan talent yang bekerja dengan Ninja) iaitu Justin Warden mengatakan Mixer menawarkan Ninja antara AS$20 juta hingga AS$30 juta (RM122 juta) untuk penstriman beberapa tahun di platform itu. Tapi kedua-dua agensi (Microsoft dan agensi Ninja, Loaded) tidak mahu mengakui amaun itu.

Walaupun peminatnya lebih sedikit di Mixer (dari 14 juta di Twitch ke 2.8 juta di Mixer), bayaran lumayan dari Microsoft ini sebenarnya lebih berbaloi memandangkan Ninja menerima AS$10 juta dari Twitch pada 2018.

Bukan saja Ninja, tapi streamer lain yang mempunyai 100,000 juta concurrent viewers di Twitch boleh menerima sebanyak AS$10 juta juga. Mixer turut menambahkan talent baru mereka seperti Michael “Shroud” Grzesiek untuk meningkatkan populariti platform mereka.

TAGS

BERITA BERKAITAN

2 days ago
Ini Dia 12 Pasukan Malaysia Layak Ke Liga Profesional PUBG Mobile MY/SG 2020!
2 days ago
PUBG Mobile: Boyka Kini CEO Bigetron Malaysia
4 days ago
Aylrhmn – Streamer Yang Menanggung Kos Perubatan Isteri RM9,000 Sebulan
4 days ago
Permainan Video Seram Ini Diinspirasikan Dari Karya Junji Ito
4 days ago
16 Pasukan COD Mobile Berentap Di Kejohanan ESL Malaysia Esok
5 days ago
Mak Cun’s Adventure Catat Lebih 1 Juta Muat Turun