Ini maklumat acara koleksi Apex Legends: Raiders, menawarkan kostum masa terhad

Respawn Entertainment mendedahkan acara masa terhad Apex Legends: Raiders, acara akhir tahun bertemakan lanun permainan itu yang berlangsung antara 7 Disember sehingga 21 Disember. Acara koleksi itu membawa banyak ciri, termasuk mod waktu terhad Winter Express dan senjata Wattson Heirloom yang baharu.

Walaupun Apex meninggalkan tema akhir tahun yang biasa pada tahun ini, mod permainan Winter Express yang popular akan kembali untuk tempoh acara itu. Mod ini akan meletakkan tiga pasukan di atas kereta api di World’s Edge.

Kali ini, pemain boleh memilih pemuatan mereka sebelum menuju ke pertempuran. Ini menambah lebih banyak pilihan untuk menentukan gaya permainan atau pemilihan legenda mereka.

Koleksi Raiders memfokuskan pada kosmetik bertemakan lanun, termasuk kostum untuk beberapa watakdan senjata. Sebanyak 24 item baharu akan berada di gedung, termasuk kostum untuk Bloodhound, Loba, Revenant, Valkyrie, Pathfinder, Wattson dan Wraith. R-301, Flatline, Rampage, Wingman dan C.A.R. juga akan mendapat kostum eksklusif.

Kosmetik ini berkemungkinan berharga 1,800 Apex Coins, berdasarkan harga biasa Respawn.

Pemain tidak perlu mengeluarkan wang tunai untuk mengambil bahagian dalam acara ini.

Peminat boleh memperoleh kostum hanya dengan bermain semasa acara dan ganjaran termasuk kostum dan dua charm pistol.

Salah satu daripadanya menampilkan tikus peliharaan Ash dengan pisau, manakala satu lagi dilengkapi dengan tengkorak Revenant gaya Jolly Roger.

Pemain yang memperoleh kesemua 24 item dalam koleksi akan menerima set Wattson’s Heirloom sebagai bonus.

Heirloom ini nampaknya berfungsi sebagai haiwan peliharaan maya bertema Nessie dan kemungkinan besar ia akan mempunyai beberapa animasi berkaitan Nessie.

Selain itu, acara Raiders akan membawa kemas kini pengimbangan kecil dan akan menambah sokongan untuk crosshair tersuai, memberikan pemain lebih banyak cara untuk memperhalusi pilihan mereka.

Untuk maklumat lanjut tentang pengimbangan dan kemas kini ini, anda boleh membacanya di sini.

RELATED NEWS

+