Amouranth disekat di Twitch kali ke-5, adakah ini amaran terakhir?

Amouranth kini menerima sekatan Twitch kelima sejak 2019. Beliau menghantar kicau yang menerangkan bahawa beliau sudah disekat dan mengesahkan melalui video YouTube baru-baru ini bahawa beliau diharamkan di Twitch, Instagram, dan TikTok.

Rakan kongsi Twitch dan pakar perisian Commander Root memberi maklumat tentang larangan Amouranth dengan tangkapan skrin yang menunjukkan Amouranth masih berstatus Twitch Partner. Biasanya, jika akaun dilarang secara kekal, data itu akan menunjukkan akaun yang dilarang itu tidak lagi menjadi Twitch Partner.

Punca Sekatan

Dalam video YouTubenya yang baru dilancarkan, Amouranth berkata, ‘Saya tidak tahu apakah saya akan mendapatkan kembali Instagram dan saya cuba melihat mengapa saya dilarang menggunakan Twitch. Saya agak keliru.’

Walaupun Amouranth mengatakan bahawa beliau tidak tahu punca larangannya, ada kemungkinan beliau juga tidak diizinkan untuk membicarakan masalah ini, walaupun beliau tahu mengapa beliau digantung dari platform itu.

Seperti yang dijelaskan oleh pengulas Twitch, Zach Bussey, kebanyakan rakan kongsi dapat berbicara mengenai alasan mereka ditangguhkan, namun, ada yang mempunyai perjanjian yang lebih baru yang menghalangi mereka untuk membicarakan tindakan disiplin itu.

Resolusi

Walaupun beliau disekat kali ke-5, beliau juga dilepaskan daripada larangan itu pada hari ini. Namun beliau masih disekat di platform Instagram dan TikTok. Akaun Twitter beliau masih aktif dan baru sahaja disahihkan dan beliau mengumumkan melalui sebuah kicauan.

Adakah Amouranth akan disekat di Twitch selama-lamanya jikalau beliau disekat kali keenam? Itu sesuatu yang masih diselubungi misteri.

RELATED NEWS

+