Hos selak baju, akaun Amazon Prime digantung di platform penstriman mereka tersendiri, Twitch

Saluran Amazon Prime Video España Twitch digantung daripada platform Twitch selepas kes tayangan tidak sesuai yang disengajakan dipaparkan pada strim. Ini adalah gantungan pertama yang diterima oleh saluran Prime Video, dan terutamanya larangan pertama kepada mana-mana saluran yang berkaitan dengan Amazon pada platform penstrimannya sendiri. Sebagai pengetahuan, Amazon memiliki Twitch.

Strim Video Perdana ditetapkan untuk menampilkan episod 2021 terakhir ‘Esto Es Un Late,’ sebuah program tajaan biasa yang menampilkan beberapa strim berbahasa Sepanyol yang lazim. Dihoskan oleh pelawak Henar Álvarez dan pemuzik Míster Jägger, siaran itu menampilkan beberapa tetamu pada majlis makan malam Krismas.

Beberapa jam kemudian, siaran itu sudah lari topik. Hos Henar Álvarez mengancam untuk melakukan sesuatu yang tidak sesuai di siaran jika mereka tidak menamatkan siaran. Tidak lama selepas Álvarez membuat kenyataan itu, siaran itu terputus dan berakhir.

Keesokan paginya, akaun Streamer Bans mengumumkan bahawa akaun Amazon Sepanyol digantung. Tempoh larangan itu tidak jelas, larangan untuk kandungan berunsur seksual yang tidak senonoh untuk pesalah kali pertama boleh berlangsung dari tiga hari hingga sebulan.

Walaupun insiden itu hanya kelihatan untuk beberapa saat sahaja, ia nampaknya menjadi sebab di sebalik larangan itu.

Amazon memiliki Twitch dan mencipta inisiatif seperti Twitch Prime, Twitch Rivals dan banyak lagi. Ini adalah kali pertama Amazon digantung pada platformnya sendiri.

Sumber rujukan: Dexerto

RELATED NEWS

+