Pengarah permainan VALORANT meninggalkan pasukan pembangunan VALORANT

Populariti VALORANT sememangnya melonjak sejak dilancarkan pada tahun 2020, pembangunan dan penyelenggaraan pada permainan itu jelas menjadi keutamaan yang besar untuk pembangunnya, Riot Games. Ini menjadikan pemergian Pengarah Permainan, Joe Ziegler, baru-baru ini lebih memberi kesan apabila VALORANT terus menarik pemain baharu dan memperkenalkan kandungan baharu untuk memastikan pemain semasa kembali ke permainan.

Menurut bual bicaranya bersama Polygon, Ziegler adalah individu yang muncul dengan idea VALORANT semasa beliau berfikir tentang permainan lain yang Riot Games boleh usahakan.

Perlu diingat bahawa Ziegler meninggalkan pasukan pembangunan VALORANT bukanlah bahawa pengarah berpisah sepenuhnya dengan Riot Games, tetapi sebaliknya berkaitan dengan projek baharu yang sedang dimulakan.

Selain itu, pembangunan masa depan tidak akan berjalan tanpa kepimpinan, kerana Ziegler menamakan pengganti sebagai Pengarah Permainan dalam kenyataan rasmi yang mengumumkan perubahan dalam pembangun.

Andy Ho, yang dilantik oleh Ziegler sebagai pengganti untuk mengambil alih gelaran Pengarah Permainan untuk pasukan VALORANT agar pembangunan diteruskan ke hadapan. Memandangkan usaha dan kerja Ho sebelum ini dalam permainan, permainan ini pasti akan dikembangkan dalam gaya yang baik serta masih dikenali oleh peminat sedunia.

Buat masa ini, Ziegler akan menjalankan projek terbaharu beliau bersama Riot Games, walaupun tiada maklumat lanjut yang diumumkan beliau tentang projek ini. Mudah-mudahan, projek baharu ini akan dapat memanfaatkan semangat dan kerja berdedikasi Ziegler seperti mana VALORANT membangun dan bertambah baik dengan ejen baharu seperti Chamber.

Tambahan pula, dengan sebahagian besar pengurusan yang tinggal adalah veteran untuk pembangunan VALORANT, judul FPS terulung Riot Games masih berada di tangan yang baik apabila pembangun terkemuka beralih.

Walau bagaimanapun, pengumuman ini juga membuatkan peminat membuat spekulasi tentang apa yang mungkin dirancangkan oleh Riot Games yang memerlukan set kemahiran Ziegler untuk mula mengerjakan projek baharu ini.

Sumber rujukan: Dotesports, Polygon

RELATED NEWS

+