DOTA 2: Ohaiyo Sah Keluar LFY, Inflame Kembali Ke Skuad Itu
2018-03-14T04:18:04
By: Hazril Md Nor

DOTA 2: Ohaiyo Sah Keluar LFY, Inflame Kembali Ke Skuad Itu

 

Ohaiyo sah meninggalkan LFY, jadi free agent untuk sementara waktu. Eh, betul ke apa yang korang baca ni?

Ya, selepas LGD Forever Young gagal mempamerkan prestasi memuaskan di Bucharest Major, Khoo” Ohaiyo” Chong Xin ditendang keluar dan terpaksa mencari team lain sekali lagi. Ini bukanlah kali pertama Ohaiyo digugurkan kerana sebelum ini beliau pernah ditendang keluar dari Fnatic selepas berkhidmat selama hampir 3 tahun.

Lebih mengejutkan, LFY memanggil kembali offlaner mereka, He “Inflame” Yongzheng untuk menyertai pasukan . Inflame sebelum ini berhenti sekejap bermain kompetitif kerana ada konflik selain berdepan masalah kesihatan.

Ohaiyo bukan saja main tak sampai 2 bulan untuk LFY tapi juga gagal memenangi mana-mana kejohanan Major dan di Bucharest Major menyaksikan prestasi mereka sangat tak memuaskan. LFY gagal meraih walau satu kemenangan di peringkat kumpulan dan ia memberi kesan kepada kedudukan mereka dalam Dota Pro Circuit.

Dalam satu temubual bersama VPesports, Pengurus LFY, Pan Fei menjelaskan hal ini. Kata beliau, masalah komunikasi menyebabkan Ohaiyo sukar untuk bekerjasama.

“Bahasa Cina beliau dah bagus untuk percakapan hari-hari tapi bila dalam bab berkomunikasi dalam permainan, beliau tak biasa dengan cara skuad China berkomunikasi. Disebabkan itu, dia banyak kali gagal untuk berkomunikasi dengan ahli lain.” – Pan Fei.

Ohaiyo juga mungkin akan sertai team lain tak lama lagi. Jika masalah bahasa menjadi isu di sini, pada pendapat penulis beliau sesuai untuk skuad Eropah kerana tiada masalah berbahasa Inggeris ataupun belajar bagaimana pasukan China biasa berkomunikasi.

LFY bertanding dalam DPL Top major semalam dan akan menyertai kelayakan EPICENTER XL dan StarLadder i-League tak lama lagi.

Sumber: VPEsports

TAGS

BERITA BERKAITAN

5 days ago
MPL: Ciku direhatkan, 4meyz atau Xray akan ganti posisi hypercarry
5 days ago
Halo 3: ODST akan tiba di PC pada 22 September
5 days ago
Gambar pertama kad grafik baharu AMD Radeon RX 6000 dipertunjukkan
5 days ago
ROG dan IKEA bekerjasama untuk mengeluarkan perabot gaming mampu beli
6 days ago
Cara-cara menjadi Impostor hebat dalam Among Us
6 days ago
MPL: Pemain hyper carry Todak, Ciku masuk wad