Discord memperkenalkan ciri Premium Membership untuk pembangun kandungan

Discord mengumumkan bahawa aplikasi itu akan menawarkan sebuah ciri premium baharu. Walaupun Discord baru-baru ini mengeluarkan beberapa ciri baharu untuk membina platform sebagai ruang komuniti, seperti bebenang mesej, keahlian premium ini akan menyediakan pilihan pengewangan di aplikasi itu.

Keahlian berbayar ini tidak jauh beza daripada sistem Subscription di Twitch. Discord akan menawarkan pemilik pelayan pilihan untuk mencipta beberapa peringkat pada titik harga yang berbeza dengan insentif mereka sendiri. Peringkat berbeza ini boleh termasuk saluran pelayan tambahan, sembang dan panggilan suara.

Discord Nitro akan kekal sebagai langganan peribadi dan mempunyai sedikit persamaan dengan perkhidmatan premium baharu yang dirancang olehnya.

Menurut sebuah catatan blog di laman web Discord, ciri ini akan membantu pembangun kandungan untuk mengurus komuniti dengan lebih baik. Semua ciri akan diintegrasi ke aplikasi itu sendiri, bermakna pembayaran, keahlian dan segala bonus dan kelebihan akan ditawarkan secara terus daripada aplikasi itu.

Walaupun keahlian premium untuk Discord dijangka akan dilancarkan untuk semua pengguna, syarikat itu menjelaskan bahawa ia masih dalam fasa awal. Ciri ini akan kekal sebagai percubaan tertutup sehingga notis selanjutnya kerana Discord ingin menerima maklum balas tentang ciri berbayar ini.

Discord tidak mengumumkan pembangun kandungan yang mereka berhasrat untuk menguji ciri pelayan baharu ini atau berapa ramai pembangun kandungan yang boleh kami jangkakan untuk melihat pelaksanaan pengalaman yang baharu ini.

Sumber rujukan: Discord

RELATED NEWS

+