Epic Games mengambil ratusan pekerja kontrak menjadi pekerja penuh dengan faedah

Epic Games akan mengambil kakitangan kontraknya yang berpangkalan di AS sepenuh masa, lengkap dengan faedah. Ini akan ditawarkan kepada penguji jaminan kualiti dan pekerja berasaskan kontrak ‘layak’ lain.

Berita ini datang dari memo yang diterima pekerja, di mana pembangun Fortnite menulis bahawa ia akan ‘menawarkan pekerjaan sepenuh masa kepada pekerja kontinjen yang berpangkalan di AS yang layak’ dan bahawa ‘banyak daripada tawaran itu akan berkuat kuasa 4 April 2022 .”

Memo itu juga menyatakan bahawa ada yang tidak akan ditawarkan perkerjaan itu, dengan mengatakan, ‘terdapat beberapa pengecualian untuk kedua-dua pekerja dan Epic mengekalkan status pekerja kontinjen.’

Elka Looks, jurucakap Epic Games, berkata bahawa Epic Games akan menawarkan pekerjaan bagi kakitangan kontraknya, dan bahawa ‘ramai tetapi bukan semua’ adalah penguji QA. Looks juga mengesahkan bahawa semua pekerja akan layak untuk pelan faedah pekerja AS Epic Games, dan akan diambil bekerja secara langsung oleh syarikat itu.

Looks juga menyatakan bahawa Epic Games masih akan mengupah pekerja kontrak untuk ‘keperluan jangka pendek.’ Tetapi Looks tidak memberikan maklumat tentang siapa di antara mereka di luar QA yang akan ditawarkan kerja sepenuh masa atau yang dikecualikan.

Sumber rujukan: The Verge

TAGS

RELATED NEWS

+