Kostum senjata paling garang VALORANT, Protocol 781-A didedahkan, ini harganya

Riot Games kali ini mendedahkan koleksi kostum senjata yang paling dasyat sekali yang pernah dilihat oleh mana-mana pemain VALORANT. Koleksi ini dikenali sebagai Protocol 781-A dan ia akan dilancarkan pada 11 Januari akan datang.

Mari kita lihat senjata-senjata yang menerima kostum garang ini.

Phantom

Bulldog

Spectre

Sheriff

Knife

Contoh Varian

Maklumat Koleksi

Koleksi ini diinspirasikan daripada zaman distopia di mana kerajaan zalim yang memerintah. Ia juga diinspirasikan daripada koleksi Glitchpop dari segi temanya, ia boleh dikatakan sebagai antitesis atau lawan kepada koleksi Glitchpop.  

Sean Marino, Pengarah Seni Riot Games, juga menyatakan, “Pada awalnya, kami juga muncul dengan idea bahawa Glitchpop dan Protocol boleh wujud dalam dunia yang sama, di mana Glitchpop digunakan oleh jenis pemberontak dan Protocol 781-A ialah tindak balas kerajaan untuk mengawal huru-hara itu, atau sebaliknya.”

Senjata ini juga mempunyai suara yang akan berkomunikasi dengan pengguna kostum ini berdasarkan situasi seperti clutch, ace, first kill dan sebagainya. Menurut Marino, kostum ini mempunyai sekitar 60 baris unik dan setiap varian ditunjukkan di atas mempunyai suaranya tersendiri.

Memandangkan koleksi ini sebahagian daripada Ultimate Edition seperti koleksi Elderflame, koleksi kostum senjata ini bernilai 9,900 VP.

Ia akan dilancarkan pada 11 Januari, serentak dengan Battle Pass Episode 4 Act 1: Disruption.

RELATED NEWS

+