Pokémon Battle Festival Asia 2021 akan bermula pada November, lebih tiga e-sukan Pokémon dimainkan

The Pokémon Company dengan kerjasama ESL akan melancarkan festival e-sukan Pokémon pertama pada November ini yang dipanggil Pokémon Battle Festival Asia 2021. Festival ini akan bermula pada November ini dan akan diteruskan sehingga Februari 2022.

Pokémon Battle Festival Asia 2021 akan menjadi kejohanan dalam talian di mana pemain akan bertarung antara satu sama lain di seluruh Asia.

Festival ini akan menampilkan banyak judul permainan seperti Pokémon: Trading Card Game, Pokémon Go, Pokémon UNITE dan beberapa judul baharu juga akan dikeluarkan. Tetapi nampaknya senarai judul permainan tidak termasuk Pokémon Sword dan Shield. Pokémon Battle Festival juga akan menyertakan beberapa rancangan pelbagai dengan ikon Pokémon kegemaran anda.

Terutamanya pemain dari negara Asia akan dapat mengambil bahagian dalam festival Pokémon ini. Negara-negara yang akan menghadiri festival ini ialah Filipina, Singapura, Indonesia, Thailand, Hong Kong, Taiwan, Korea Selatan, Malaysia, dan Jepun. Para pemain perlu terlebih dahulu bertanding di saingan peringkat kebangsaan sebelum layak ke peringkat rantau.

Tarikh acara permainan yang berbeza di negara yang berbeza dipaparkan di laman web rasmi The Pokémon Company. Selepas pusingan kebangsaan, pusingan serantau permainan dan playoff akan disiarkan supaya pemain di seluruh dunia juga boleh menikmati festival itu.

Jadual playoff adalah seperti berikut:

  • Kejohanan Serantau Pokémon GO Playoff: 2 Januari, 2022
  • Permainan Persembahan Pokémon UNITE 48 Playoffs: 16 Januari, 2022
  • Kejohanan Pokémon Trading Card Game: Playoffs Serantau: 12 & 13 Februari, 2022
  • Pokémon Brilliant Diamond and Pokemon Shining Pearl Playoffs: 13 Februari, 2022

Jika anda berminat untuk menonton festival maya ini, anda boleh melakukan demikian di saluran rasmi YouTube Pokemon Asia di sini.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melayari laman web rasmi di sini.

Sumber rujukan: Gaming on Phone

RELATED NEWS

+