Pokémon Legends: Arceus mendedahkan pokémon versi Hisuian Zorua dan Zoroark

The Pokémon Company kini secara rasmi mengesahkan bahawa varian Hisuian Zorua dan Zoroark akan muncul dalam Pokemon Legends: Arceus.

Kedua-dua Pokemon adalah Pokemon Normal/Ghost-type, gabungan dwi-jenis baharu yang tidak pernah ditemui sebelum ini dalam mana-mana permainan Pokemon lain. Anda boleh menyemak pendedahan rasmi untuk dua Pokemon baharu di bawah:

Sebagai Pokemon Ghost-type, Zorua dan Zoroark mempunyai personaliti yang menyeramkan.

Hisuian Zorua khususnya mempunyai penjelasan yang seram untuk versi wilayahnya: Pokemon ini berhijrah ke wilayah Hisui selepas mereka dihalau dari rumah mereka oleh manusia kerana menggunakan ilusi.

Zorua pula Pokemon yang berhijrah ke Hisui yang meninggal dunia akibat persekitaran yang haras di rantau itu, tetapi mereka dilahirkan semula dengan tenaga niat kejahatan yang menjadikan bentuk mereka sekarang.

Kuasa Hisuian Zorua diperoleh daripada kebenciannya dan mendapat kekuatan daripada ketakutan mereka yang menyaksikan ilusinya.

Hisuian Zoroark juga menakutkan kerana ilusinya mempunyai ‘ungkapan kebencian yang sangat mendalam terhadap setiap perkara terakhir di dunia ini sehingga mereka yang melihatnya dikatakan gila oleh keganasan.’

Walaupun Zoroark sangat bermusuhan dan bersifat teritorial, ia menunjukkan sifat belas kasihan kepada mereka yang dianggapnya sebagai rakan dan menjadikannya sekutu yang tidak ternilai kepada Pokemon Trainer.

Bonus Pratempah

Kostum Baneful Fox Mask akan dihadiahkan kepada pemain yang pratempah Pokémon Legends: Arceus. Anda boleh menerimanya dengan memilih Get Via Internet daripada fungsi Mystery Gifts dalam permainan anda, sehingga Isnin, 9 Mei 2022.

Pokemon Legends: Arceus akan dilancarkan di Nintendo Switch pada 28 Januari 2022.

RELATED NEWS

+