PUBG Mobile menerima peta baru, Aftermath, di kemaskini seterusnya

Krafton mengumumkan peta baharu bernama Aftermath beberapa minggu lalu. Seperti biasa, terdapat unsur unik pada peta yang menjadikannya lebih menarik. Lebih-lebih lagi, ia adalah Livik yang dibayangkan semula. Ia adalah peta mod klasik.

Sementara itu, terdapat perubahan bentuk muka bumi dalam 2Γ—2 km kecil. Krafton juga mengubahnya disebabkan oleh bom dan letusan gunung berapi. Sebab itu kita boleh lihat kawasan zon permainan sedikit kecil.

Ditetapkan pada masa hadapan, semua senjata dipasang dengan teknologi baharu yang dipanggilΒ  AC Core Module. Ini menjadikan senjata itu lebih stabil dan lebih mudah untuk disasarkan. Selain itu, semua watak diberikan Tactical Glasses, yang menunjukkan jumlah damage yang diberikan kepada musuh.

Pemain juga akan dapat menghidupkan semula rakan sepasukan dalam mod ini seperti di Apex Legends. Ini boleh dilakukan dengan mencari Recall Tower untuk menghidupkan semula rakan sepasukan.

Perubahan lain pada peta ini termasuk zipline baharu yang memudahkan pergerakan. Saiz kawasan bandar dan kepadatan zon permainan dikurangkan juga untuk memudahkan pengesanan musuh.

Sumber rujukan: Twitter

RELATED NEWS

+