Remaja Pakistan tembak keluarga sendiri sebab PUBG Mobile

Seorang remaja Pakistan bertindak melulu dan membunuh keluarganya di Punjab, Pakistan selepas ibunya memarahinya kerana terlalu banyak bermain PUBG Mobile dan tidak fokus pada pelajaran

Remaja itu dilaporkan tinggal bersama ibunya, Nahid Mubarak, dan tiga adik-beradik, termasuk seorang kanak-kanak berusia 22 bulan. Pada hari pembunuhan itu berlaku, budak lelaki itu ditegur oleh ibunya kerana terlalu banyak bermain PUBG Mobile dan ‘tidak menumpukan perhatian pada pelajarannya’.

Kejadian itu menyebabkan budak lelaki itu marah. Dia kemudian mengambil pistol ibunya dari almari dan menembak mati kesemua 4 anggota keluarga semasa mereka tidur.

Remaja lelaki itu melaporkan kejadian itu sendiri pada keesokan harinya selepas jiran menghubungi polis. Remaja itu pada mulanya mendakwa dia tidak tahu bagaimana keluarganya dibunuh tetapi polis berkata bahawa remaja itu menimbulkan syak wasangka.

Selepas diperhatikan selama beberapa hari, budak itu ditangkap dan dia akhirnya mengaku melakukan jenayah itu. Dia berkata dia menembak keluarganya ‘di bawah pengaruh PUBG’.

Remaja itu kini dalam tahanan polis.

Sumber rujukan: Samaa English

RELATED NEWS

+