RRQ Hoshi langgar peraturan MPL Indonesia? Ini jawapan CEO RRQ – Andrian

Pasukan RRQ kini dikenakan hukuman selepas melanggar peraturan yang ditetapkan oleh MPL Indonesia. Perkara ini diumumkan oleh MPL ID melalui hantaran di Instagram mereka.

Moonton menetapkan beberapa peraturan di atas faktor kesihatan dan keselamatan para pemain pasukan yang menyertai pertandingan itu. 

Namun tidak lama kemudian, CEO dan Founder RRQ Hoshi iaitu Andrian menjelaskan tentang isu yang hangat diperkatakan itu. 

Beliau memaklumkan pelanggaran itu hanya disebabkan terdapat kesilapan komunikasi di mana RRQ Hoshi keluar untuk makan malam dan tidak mengikuti peraturan yang ditetapkan oleh Moonton.

Selain itu, Andrian memaklumkan terdapat dua buku panduan di dalam versi yang berbeza diberikan oleh Moonton kepada pengurus mereka. Menurutnya lagi, buku baru itu mengatakan tidak boleh makan malam selepas jam 8 malam.

Andrian berkata pasukan RRQ tidak akan sesekali melanggar peraturan yang ditetapkan meskipun mereka adalah salah satu pasukan yang terkenal setakat ini. Hanya kesilapan komunikasi yang berlaku dan tidak ada niat atau tindakan yang sengaja untuk melanggar peraturan itu.

Foto: ONE Esports

RELATED NEWS

+