TI10: Pemain 12k MMR, 23savage, terus bermain bersama pasukan T1

Pemain Thailand, Nuengnara ’23savage’ Teeramahanon mengumumkan bahawa beliau akan terus menjadi sebahagian daripada skuad Dota 2 T1. Sambil menyatakan sentimennya selepas tersingkir dari The International 10 (TI10) dalam vlognya di YouTube, pemain itu juga memberi jaminan kepada peminatnya bahawa beliau akan terus berada di T1.

23savage dan T1 baru-baru ini bertanding di TI10 di mana mereka berada di tempat ke-8. Vlog oleh 23savage hadir ketika Dota 2 mengalami masalah yang penuh gejolak dari segi perubahan daftar, dan disangka apakah T1 juga akan mengubah daftarnya.

Kata 23savage dalam vlognya bahawa beliau akan terus bersama T1 untuk masa akan datang. Beliau juga menyatakan perasaan beliau tentang kedudukan pasukan beliau di The International 10 (TI10).

“Saya berterima kasih kepada anda semua yang sentiasa bersorak dan menyokong kami dalam kejohanan ini dan saya harap kalian terus menyokong kami walaupun kami hanya mendapat lapan teratas yang agak mengecewakan.”

Ahli skuad T1 yang lain turut menyuarakan sentimen 23savage kerana mereka mengulas bahawa pasukan itu boleh melakukan yang lebih baik di TI10.

Matthew ‘Whitemon’ Filemon, pemain di posisi lima, percaya pasukan dapat melakukan yang lebih baik dan mencapai kedudukan enam teratas atau empat teratas.

Carlo ‘Kuku’ Palad, carry dan kapten pasukan mengatakan bahawa beliau merasa sedih selepas penyingkiran dan tidak berpuas hati dengan hasilnya, tetapi beliau juga dengan bergurau menyatakan bahawa wang kemenangan masih lumayan.

Pemain posisi empat, Kenny ‘Xepher’ Deo berkata walaupun mencapai kedudukan lapan teratas, beliau secara peribadi tidak berpuas hati dengannya.

Pasukan T1 akan bersedia untuk menghadapi cabaran seterusnya iaitu Dota Pro Circuit (DPC) yang akan berlangsung pada 29 November.

RELATED NEWS

+