VALORANT tidak akan menerima watak baru di Episode 4 Act 2, Riot fokus memperbaiki permainan

Watak terkini VALORANT, Neon, ditambah ke permainan beberapa minggu lalu. Namun, pemain sudah mempersoalkan beberapa perkara seperti penambahbaikan Yoru serta watak seterusnya. Riot Games kini menjawab persoalan-persoalan pemain.

Anna Donlan, ketua pasukan pembangun untuk VALORANT, menjelaskan rancangan Riot Games untuk Episode 4 Act 2 dalam segmen Dev Diaries baharu. Donlan bermula dengan imbasan ringkas 2021 sebelum beralih kepada perkara yang boleh diharapkan oleh peminat dalam Act seterusnya.

Peminat biasanya boleh menjangkakan Agent atau peta baharu dalam setiap Act, tetapi ini tidak akan berlaku untuk Act 2. Sebaliknya, Riot Games menumpukan pada meningkatkan kualiti permainan VALORANT. Kemas kini baharu akan menumpukan pada ‘keseimbangan ejen, peta sedia ada, mempromosikan tingkah laku pemain yang baik’ dan pengalaman yang lebih baik.

Donlon juga memberi jaminan kepada pemain bahawa mereka akan terus mendengar daripada mereka tentang kemas kini yang akan datang kepada permainan.

Peminat masih boleh mengharapkan kandungan yang menarik dalam Act 2, seperti Battle Pass komuniti pertama dan kostum baharu.

Agent baharu akan datang dalam Act 3, jadi pemain tidak perlu menunggu terlalu lama untuk watak lain menyertai barisan.

Sumber rujukan: Dotesports

RELATED NEWS

+