bertemakan petir dan berasal dari Filipina."> bertemakan petir dan berasal dari Filipina." /> bertemakan petir dan berasal dari Filipina." />

Agent VALORANT dari Filipina , Neon akhirnya didedahkan

Januari sudah tiba dan tempoh VALORANT Episod 3 Act 3 hampir tiba ke penamatnya. Dengan ini, Riot Games mendedahkan ejen yang bakal dilancarkan. Seperti yang dijangkakan tidak beberapa lama lalu, watak ini memang bertemakan petir dan berasal dari Filipina.

Nama ejen ini Neon dan beliau berasal dari Filipina. Watak ini juga berperanan sebagai Duelist, yang menjadikan beliau Duelist ke-6 permainan ini.

Sebagai watak Duelist, watak ini amat sesuai untuk menembusi barisan pertahanan pasukan lawan, dan semestinya kebolehan beliau amat membantu dalam perkara ini.

Pertama sekali, beliau boleh lari lebih laju daripada biasa. Kebolehan ini menjadikan peranan beliau penting dalam mencari entry frag apabila menembusi tapak Spike.

Nampaknya, Neon juga boleh bergelongsor seperti di Apex Legends jadi bagi pemain yang inginkan watak laju seperti bermain Apex Legends, inilah watak yang ada patut cuba.

Neon juga mempunyai beberapa lagi kebolehan yang membantu menembusi barisan pertahanan watak seperti letupan dan dinding.

Akhir sekali, kebolehan Ultimate beliau sungguh menyeronokkan. Pemain mampu menembak petir dari jarinya sambil belari dengan pantas.

via GIPHY

Watak ini bakal dilancarkan dan dijangkakan akan berada di dalam permainan pada 11 Januari.

RELATED NEWS

+