Ini permainan percuma di Epic Games Store pada minggu ini: DARQ Complete Edition

Epic Games Store adalah pesaing kepada platform terkenal PC iaitu Steam. Tetapi Epic Games Store amat terkenal dengan memberikan permainan percuma kepada pemain setiap dua minggu. Sesiapa saja tidak menyukai permainan percuma?

Pada minggu ini permainan yang ditawarkan oleh Epic Games Store adalah DARQ Complete Edition.

Dalam DARQ, pemain akan bemain sebagai Lloyd yang terperangkap dalam alam mimpi yang perlu pemain selesaikan dan cari jalan keluar. DARQ adalah sebuah permainan puzzle yang mengambil elemen atmosfera seram dan bukannya elemen kejutan sebagai tunjang utama perasaan takut pada pemain.  

Formula DARQ adalah mudah. Pergi ke katil, bangun dalam mimpi ngeri, cari dalam mimpi ngeri untuk alat yang anda perlukan dan kemudian gunakannya untuk keluar. Satu-satunya alat yang kekal bersama anda sepanjang ekspedisi ialah keupayaan untuk berjalan ke atas dinding rata, pada asasnya memutar pentas permainan.

Permainan teka-teki ini mungkin sebuah permainan 2.5D, bukan sahaja kerana ia adalah permainan dua dimensi yang dipaparkan dalam 3D, tetapi juga kerana ia kadang-kadang suka menggunakan dimensi ketiga dalam peringkatnya pada bila-bila masa yang sesuai. Terdapat sedikit konsistensi dalaman, dan permainan ini bermain mengikut peraturannya sendiri. Tugas anda adalah untuk menyelesaikan cabaran ini.

Permainan ini sesuai untuk dimainkan pada musim seram Halloween ini. Berkata tentang Halloween, jangan terlepas Steam Halloween Sales yang berlangsung sepanjang 28 Oktober hingga 1 November dan juga tarikh-tarikh penting lain.

RELATED NEWS

+