Muzium maya Xbox ini menunjukkan sejarah permainan anda sejak 2001

Sempena sambutan ulang tahun ke-20 Xbox, Microsoft melancarkan pengalaman maya yang menempatkan peminat di muzium digital yang menghormati Xbox dan pemainnya. Muzium interaktif Xbox ialah alat unik untuk peminat mengenali atau mengingati tentang sejarah syarikat sepanjang 20 tahun yang lalu.

Selain menambah interaktiviti individu pengalaman, ia juga membenarkan perkongsian sejarah pemain peribadi, menambah nilai untuk setiap komuniti pemain Xbox.

Akses ke muzium maya ini adalah percuma sepenuhnya, tetapi jika anda mempunyai akaun Xbox, ia akan memberikan pemain pengalaman yang lebih diperibadikan. Dari halaman utama muzium, peminat boleh log masuk dengan akaun Xbox mereka untuk mengakses sesi muzium yang boleh dikongsi yang mempamerkan sejarah mereka sebagai seorang pemain.

Pengalaman yang diabadikan termasuk statistik seperti permainan yang paling kerap dimainkan pengguna dan pencapaian paling berkaitan yang dipaparkan sama seperti mana-mana bahagian lain muzium.

Anda juga boleh mengakses muzium tanpa akaun berdaftar. Tanpa log masuk, hanya garis masa konsol, keluaran utama dan peristiwa bersejarah seperti pelancaran Xbox Live Arcade, permainan terkenal selama ini dan krisis ‘Red Ring of Death’ yang terkenal dipamerkan. Pameran ini berlangsung melalui elemen 3D interaktif dengan maklumat yang lebih terperinci tentang acara itu.

Xbox meraikan ulang tahunnya yang ke-20 pada 15 November dengan barangan bertema ulang tahun, aliran dan pelancaran mengejut mod berbilang pemain Halo Infinite. Peminat yang berminat untuk meneruskan sambutan boleh melayari halaman muzium rasmi di sini.

Sumber rujukan: Twitter

RELATED NEWS

+