Macam yang kita tahu, pasaran peranti pintar untuk generasi muda selalu dikaitkan dengan masalah ‘janji tak ditepati’ dan jangkaan tak dipenuhi. "> Macam yang kita tahu, pasaran peranti pintar untuk generasi muda selalu dikaitkan dengan masalah ‘janji tak ditepati’ dan jangkaan tak dipenuhi. " /> Macam yang kita tahu, pasaran peranti pintar untuk generasi muda selalu dikaitkan dengan masalah ‘janji tak ditepati’ dan jangkaan tak dipenuhi. " />

Rekaan menarik, prestasi mantap dan pengalaman pengguna unggul hanya ada di realme

Macam yang kita tahu, pasaran peranti pintar untuk generasi muda selalu dikaitkan dengan masalah ‘janji tak ditepati’ dan jangkaan tak dipenuhi. 

Oleh itu, realme sentiasa memperkasakan generasi muda dengan ‘Dare to Leap’ menerusi teknologi canggih, prestasi mantap dan rekaan menarik.

No Leap No Launch

Sesuai dengan aspirasi No Leap No Launch, setiap keluaran dari realme menjanjikan sekurang-kurangnya satu perubahan dan naik taraf.

Sebagai contoh dari segi rekaan, realme membawakan rekaan yang ‘eye-catching’ tau. Master Design pada realme 11+ Pro 5G yang dihasilkan bersama Matteo Menotto, bekas pereka tekstil dari Gucci. Serius cantik!

Dari segi teknologi pula, realme meletakkan spesifikasi dan ciri-ciri yang berkuasa di peranti mereka, menawarkan pilihan yang menarik kepada korang terutamanya mahasiswa dan juga generasi muda.

Siri GT memfokuskan Leap-forward performance yang membawakan pengalaman inovatif kepada pengguna. Ia dikuasakan oleh cip pemprosesan Qualcomm bersama pengecasan pantas, rekaan premium dan sesuai digunakan dalam kejohanan e-sukan.

Siri Number seperti realme 9, 10, 11 dan seterusnya pula adalah sub-flagship dengan kemampuan kamera dan teknologi yang ke hadapan.

Siri C pula adalah ‘Juara Segmen’ yang mendefinasikan apa itu peranti pintar ‘permulaan’ dengan menaik taraf storan, pengecasan pantas, kamera dan rekaan.

Dengan adanya siri-siri ini, generasi muda mampu menaik taraf pengalaman kehidupan mereka dari segi produktiviti dan juga bermain game dengan kepuasan maksimum!

Dengan meletakkan fokus pada generasi muda, tak hairanlah kalau realme juga aktif dalam industri e-sukan. 

Ia selari dengan salah satu misi realme yang komited menjadi jenama telefon pintar bagi menyokong industri e-sukan.

Mereka adalah penaja rasmi bagi Liga Profesional PUBG Mobile (PMPL) SEA 2022 dan menganjurkan liga mereka sendiri iaitu realme League 2022 pada tahun lalu.

Mohd Faris Zakaria (Soloz) juga antara pempengaruh terkenal yang menjadi duta bagi realme Malaysia. 

Lebih menarik, mereka juga pernah berkolaborasi dengan Free Fire bagi peranti realme 9 Pro+ bertemakan permainan mudah alih itu.

realme mempunyai permulaan luar biasa – menawarkan peranti pintar dengan prestasi berkuasa dan rekaan menarik yang membakar semangat tapi mereka tidak begitu sedar betapa kompetitifnya pasaran ketika itu. Ketika jenama realme diasaskan pada 2018, ia adalah zaman kegemilangan telefon pintar dengan 701 jenama termasuk nama besar dalam industri teknologi.

Didiorong oleh motto Dare to Leap,  pengasas yang berani di realme memutuskan untuk memasuki pasaran yang terlalu tepu, dan selebihnya adalah sejarah. realme berjaya menempa nama di persada dunia.

realme terus menambat hati generasi muda hingga ke hari ini dengan aspirasi No Leap No Launch mereka.

Seiring dengan sambutan ulang tahun realme yang kelima, mereka akan terus kekal dengan aspirasi mereka, yang memfokuskan Leap-forward technology dan design.

Untuk info lanjut, korang boleh layari laman web rasmi realme.

Tidak gentar dengan pesaing lain, realme menembusi pasaran yang dilanda pelbagai jenama peranti pintar dan kini berjaya menjadi jenama paling pantas di dunia dengan rekod industri yang hebat – mencatatkan 100 juta jualan dalam masa hanya tiga tahun saja!

Sesuai dengan motto mereka di bawah:


Pengurus Produk realme Malaysia, Michelle Tiong Wei Ping

“Mewujudkan semangat berani untuk melompat, realme tidak gentar dengan persaingan sengit dalam pasaran dan hanya mahu membawa yang terbaik kepada pengguna kami. Terdapat banyak kisah untuk diceritakan, tetapi beberapa pencapaian yang kami banggakan termasuk usaha kami bekerjasama dengan Naoto Fukasawa, seorang pereka terkenal, untuk mencipta Reka Bentuk Induk serta memecahkan rekod industri dengan menjadi jenama telefon pintar paling pesat berkembang di dunia,” – Pengurus Produk realme Malaysia, Michelle Tiong Wei Ping.

Ini semua berhasil kerana disokong semangat keusahawanan dan kepercayaan yang sesuai dengan generasi muda.

  • Selalu lakukan sesuatu yang sukar tapi betul
  • Berani untuk mempunyai impian
  • Tiada had dalam keyakinan, Tiada cabaran yang mustahil

realme sasar menjadi yang kelima terbaik di dunia dalam masa lima tahun akan datang dengan adanya Leap-forward Climbing Plan.

“No Leap No Launch” akan menjadi aspirasi mereka selepas ini dan ia akan memastikan setiap keluaran produk akan mempunyai penaiktarafan berbanding sebelumnya. Ia disokong oleh Spire Strategy yang memfokuskan tiga aspek iaitu prestasi, rekaan dan pengalaman.

‘Spire Strategy’ diteruskan dengan pelancaran siri realme 10 di mana mereka berjaya mencipta paparan lengkung 120 Hz, yang pertama dalam segmennya bagi realme 10 Pro+. Ia juga mempunyai bezel nipis.

Pelancaran ini juga selari dengan visi realme untuk memperkasakan generasi muda dengan Leap-forward technology yang memfokuskan pada aspek rekaan, prestasi dan pengalaman.

realme juga akan melancarkan peranti pintar baru yang mempunyai spesifikasi peranti pertengahan dengan ciri-ciri Double Ace.

Bukan itu saja, mereka juga akan mengadakan Acara Pelancaran pada 30 Ogos.

RELATED NEWS

+