Sekumpulan pemain Apex Legends membuka 6,400 Apex Packs demi kajian

Walaupun komuniti Apex Legends suka mengumpul kostum dan kosmetik lain-lain, terdapat satu set koleksi yang dicari oleh setiap pemain, dan itu adalah Heirlooms. Senjata bertema watak ini sering dilancarkan bersama acara koleksi masa terhad dan apabila ia berakhir, satu-satunya cara untuk mendapatkan Heirloom adalah melalui pembukaan Apex Packs.

Ia diketahui secara meluas bahawa pemain dijamin satu set Heirloom selepas membuka 500 pek. Namun, The Gaming Merchant memutuskan untuk menjalankan ujikaji untuk mengetahui statistik perolehan item yang dicari ini.

Eksperimen Bermula

Untuk mengetahui kemungkinan kasar untuk menerima Heirloom daripada pek, The Gaming Merchant memerlukan saiz sampel yang cukup besar, jadi mereka memutuskan untuk meminta bantuan daripada komuniti mereka.

Secara keseluruhan, 6,400 bukaan pek diserahkan daripada 6,000 akaun, dengan 38 Heirlooms berjaya dinyahkotak. Walaupun ini benar-benar membolehkan The Gaming Merchant menyelesaikan masalah, perlu diingat bahawa mereka tidak dapat mengambil kira betapa hampir setiap pemain dengan Heirloom yang dijamin mereka pada 500 pek.

Jadi untuk membuat keputusan lebih tepat, The Gaming Merchant menolak semua penyertaan daripada pemain yang tidak pasti tentang jarak mereka dengan Heirloom yang dijamin.

Selepas itu, ujikaji itu mendedahkan bahawa daripada 6,400 pek, 10 Heirloom berjaya diperoleh, menjadikan statistik pemperolehan sekitar 0.16% atau 1 dalam 625.

@thegamingmerchant The truth about Heirloom’s rarity #apexlegends #apex #apexlegendsclips #fyp ♬ original sound – The Gaming Merchant

Di samping peratusan kasar, The Gaming Merchant juga mendedahkan bahawa tiada tanda bahawa bilangan pek dibuka meningkatkan peluang anda untuk menerima Heirloom.

Ini menjadi titik perbincangan dalam masyarakat untuk sementara waktu, jadi nampaknya perdebatan akhirnya boleh dihentikan.

Perlu diingat, The Gaming Merchant mengakui bahawa percubaan mempunyai margin ralat yang besar kerana setiap kiraan pek pemain tidak dapat dijejaki. Walau bagaimanapun, percubaan itu memberi kami garis kasar tentang betapa sukarnya untuk mendapatkan Heirloom daripada pek asas Apex Legends.

Ia akan menjadi menarik untuk melihat jika sesiapa memutuskan untuk menguji ini dengan saiz sampel yang lebih besar pada masa hadapan. Sudah tentu, menjalankan ujian ini dari akaun tunggal dan serba baharu akan membantu dengan ketepatan tetapi memerlukan sejumlah wang yang besar untuk dijalankan.

RELATED NEWS

+