Battlefield 2042 akan menerima penyelesaian bagi masalah yang bertimbun

Salah satu aduan utama mengenai Battlefield 2042 setakat ini adalah penyebaran peluru senapang serbu atau assault rifles, yang tidak menentu pada jarak dekat. Senapang serbu bukan jenis senjata yang dominan dalam BF2042, tetapi DICE memberi perhatian kepada kategori senjata ini.

Dalam kemaskini kedua Battlefield 2042, yang dikeluarkan pada Khamis ini, senapang serbu dan senapang lain akan dibuat dengan lebih tepat, dan kemas kini yang lebih besar pada bulan Disember akan membuat lebih banyak perubahan keseimbangan senjata api. DICE juga sedang mempertimbangkan aduan pemain tentang papan skor yang direka bentuk semula, walaupun ia menangguhkan pengumuman khusus tentang rancangannya untuk ‘ciri legasi.’

Dalam catatan blog besarnya hari ini, pembangun mendedahkan beberapa pembetulan dan perubahan khusus yang akan datang dalam dua kemas kini seterusnya, bagaimanapun, dan sisihan peluru adalah sebahagian kecil daripada perkara yang berubah.

Bermula dengan isu itu, bagaimanapun, Kemas Kini #2 pada hari Khamis akan mengurangkan semua penyebaran peluru sambil membidik dan sambil bergerak, dan mengurangkan penyebaran ADS sambil berdiri tegak untuk pelbagai senjata. Tembakan berkala dan tembakan tunggal juga akan menjadi lebih tepat, dan senapang mesin ringan PP-29 yang dominan akan mendapat lebih banyak menerima nerf untuk menjadikannya lebih seimbang.

Pelayan

Pelayan juga menerima penambahbaikan. Isu ini amat jelas dan nyata apabila pemain cuba menembak dan impak peluru tidak didaftarkan. Pembangun juga sedar bahawa pada masa yang jarang berlaku bahawa anda tidak dapat bermain pada pelayan dengan tetapan senjada yang anda inginkan. Isu ini akan dibetulkan dalam Kemas Kini #2 kami pada 25 November.

Isu Konsol dan PC

DICE berkerjasama dengan Microsoft agar dapat melancarkan kemas kini yang mengelakkan kejadian sistem terpadam semasa dalam permainan.

Bagi pengguna PC, DICE sedar masalah kadar bingkai rendah bagi semua tetapan PC jadi mereka ingin mengenal pasti pengoptimuman tahap enjin dan membangunkan penyelesaian. Namun, ini akan memerlukan masa tindak balas yang lebih panjang daripada supaya ia dilakukan dengan betul.

Natijahnya, DICE akan cuba memperkenal peningkatan prestasi yang mengurangkan beban dan meningkatkan kadar bingkai jika boleh.

Kemas Kini Utama

Menurut DICE, permainan ini akan menerima 2 kemas kini utama. Yang pertama akan dilancarkan pada 25 November, dan akan memperbaiki pelbagai isu seperti dimaklumkan di atas. Kemas kini yang kedua akan tiba pada Disember dan akan memperbaiki pelbagai isu yang diadukan oleh pemain.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari blog DICE di sini.

RELATED NEWS

+