Ini permainan battle royale terbaik menurut DrDisrespect

Streamer FaZe Clan Twitch Nick ‘NICKMERCS’ Kolcheff berehat dari Warzone awal tahun ini dan selepas bertukar kepada Apex Legends beliau tidak mahu kembali ke francais Call of Duty.

Beliau menggelar permainan Respawn sebagai permainan battle royale terbaik di pasaran sekarang dan banyak pencipta kandungan popular lain bersetuju dengannya. Malah, Herschel ‘Dr Disrespect’ Beahm IV, pencipta kandungan mengatakan bahawa dia tidak mahu menstrim Apex, mengatakan bahawa Nick betul.

NICKMERCS menyatakan bahawa Apex Legends salah satu yang terbaik kerana mod ranked yang berjaya dan hakikat bahawa ia mendapat kemas kini peta tidak lama lagi, adalah menarik.

Mod ranked adalah salah satu faktor membezakan antara Apex Legends dan permainan battle royale lain dengan sistem mata memberi ganjaran bukan sahaja pada kedudukan tetapi juga membunuh lawan dan assist. Terdapat ganjaran berperingkat masa terhad dan 750 pemain terbaik di dunia mendapat akses kepada kosmetik eksklusif untuk diperagakan.

Selepas NICKMERCS menulis kicauan memuji Apex Legends, Jack ‘CouRage’ Dunlop berkata bahawa beliau bersetuju dengannya. CouRage ialah salah satu daripada penstrim Warzone terbesar yang bertukar kepada Apex  Legends dan beliau juga menikmatinya permainan Respawn itu.

Selepas kemasukan pencipta kandungan pada platform, Apex Legends menjadi permainan sohor kini nombor satu di Twitch pada satu ketika.

Tahun 2021 juga merupakan tahun terbesarnya setakat ini dengan peningkatan dalam bilangan pemain serentak, dengan pangkalan pemainnya di Steam meningkat dua kali ganda sepanjang tahun lalu.

Permainan ini ditetapkan untuk mempunyai tahun terbesar dalam esukan dengan Apex Legends Global Series ditetapkan untuk memperkenalkan kumpulan hadiah AS$5 juta (RM20.7 juta).

Namun demikian, Timothy ‘TimTheTatman’ Betar mendedahkan bahawa beliau tidak lagi berminat untuk bermain Apex Legends lagi.

Streamer itu meninggalkan Warzone dan memihak kepada Apex Legends bulan lepas dan menyertai NICKMERCS dan CouRage untuk bermain Apex. Tetapi selepas YouTube menandatangani Tim sebagai sebahagian daripada perjanjian eksklusif, beliau tidak lagi mahu bermain Apex Legends. Beliau berkata awal tahun ini bahawa ‘Tidak ada keganasan, kelajuan. Tiada momentum!”

Musim baru Apex Legends akan membawa lokasi baru serta watak baru yang akan dilancarkan pada semua pelantar pada 2 November.

RELATED NEWS

+