Mobile Legends: Maximus Rex Akan Bertemu Godz Genesys Di Final Celcom XPAXKEK Zon Borneo

Selepas pertembungan sengit antara pasukan sekampus, Maximus Rex membuktikan pasukan Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) mempunyai kemampuan untuk ke final bertembung skuad yang hebat pada edisi lepas iaitu Godz Genesys dari Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan!

Mereka bertarung dalam Celcom XPAX Kejohanan E-Sukan Kampus Zon Final Borneo di UNIMAS, Sarawak.

Maximus memenangi perlawanan antara Team Blank yang mana set itu menyaksikan pertarungan sengit pada perlawanan pertama selama lebih 30 minit.

MLBB CELCOM #XPAXKEK SEM 2 Semi Final 2 Zon Borneo- Maximus Rex [UNIMAS] vs Team Blank [UNIMAS]

Ini dia bukti team yang memang tak sembang kencang! Apa lagi 'surprise' strategi yang bakal ditonjolkan pasukan Maximus Rex & Team Blank dimana kedua-duanya mewakili UNIMAS? Sama-sama kita saksikan siapakah yang akan menentang Godz Genesys di arena Grand Final CELCOM #XPAXKEK SEM 2. Apa-apa pun, orang Sarawak nang steady!

Posted by My Game On on Saturday, September 21, 2019

Edisi kedua Celcom XPAXKEK membawakan 2 kategori pertandingan iaitu Mobile Legends: Bang Bang dan PUBG Mobile dengan jumlah hadiah wang terkumpul sebanyak RM180,000.

Mengikut format semester lepas, pelajar-pelajar bertanding dalam lima zon iaitu:

  • Borneo (Wilayah Persekutuan Labuan, Sabah & Sarawak) – Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Kuching pada 21 & 22 September 2019 
  • Selatan (Negeri Sembilan, Melaka & Johor) – Paradigm Mall, Johor Bahru pada 27 & 28 September 2019
  • Tengah (Kuala Lumpur, Selangor & Putrajaya) – Universiti Teknologi MARA (UiTM) Puncak Alam pada 5 & 6 Oktober 2019
  • Utara (Perak, Penang, Perlis & Kedah) – Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Induk Pulau Pinang pada 12 & 13 Oktober 2019
  • Pantai Timur (Kelantan, Terengganu & Pahang) – Kuantan City Mall, Kuantan, Pahang pada 26 & 27 Oktober 2019
  • Grand Finale – The Curve, Damansara pada 23 & 24 November 2019

Pasukan-pasukan berdaftar akan bertanding bagi merebut kedudukan 16 terbaik dalam peringkat online. 16 pasukan yang layak untuk kedua-dua game akan mara ke setiap zon bermula dari UNIMAS, Sarawak.

Pemenang pasukan dari setiap zon ini akan merebut gelaran juara keseluruhan dan hadiah wang terkumpul di The Curve, Damansara pada akhir November. Lebih menarik, kampus yang mengumpul mata tertinggi akan menerima biasiswa bernilai RM50,000 dibawakan oleh Celcom Xpax.

Pada semester lepas, juara keseluruhan disandang oleh Universiti Malaysia Sabah (UMS), tempat kedua dimenangi oleh Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan tempat ketiga diperoleh oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

XPAXKEK Semester 2 dicetuskan secara eksklusif oleh Celcom XPAX, diaktifkan oleh Legion by Lenovo, Realme Malaysia, Malindo Airways, Honda Malaysia, Rohto Mentholatum, Lazada, Fitlion, Royale Chulan Hotel & OYO Hotels dan disokong oleh MDEC, Mobile Legends E-Project, KBS & ESM.

RELATED NEWS

+