Mobile Legends: Team Blank Akan Bertembung Dengan Forces Reborn Di Final Celcom XPAXKEK Semester 2 Zon Selatan

Separuh akhir kedua Celcom XPAX Kejohanan E-Sukan Kampus Semester 2 Zon Selatan menyaksikan pasukan Skadoosh dari Politeknik Port Dickson (Skadoosh) berentap dengan pasukan Team Blank dari Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM).

Selepas pertarungan sengit 2-1, nampaknya Team Blank akan bertemu rakan universiti, Forces Reborn!

Lihat kembali recap perlawanan penuh mereka dalam video di bawah:

MLBB CELCOM #XPAXKEK SEM 2 Semi Final 2 Zon Selatan- SKADOOSH [PoliPd] vs Team Blank [UTHM]

Paradigm Mall, Johor Bahru semakin hangat dengan perlawanan final ke-2 Mobile Legends Bang Bang! Perlawanan sengit di antara pasukan SKADOOSH (PoliPd) dengan Team Blank (UTHM) memang betul betul menggamatkan lagi keadaan!

Posted by My Game On on Friday, September 27, 2019

Edisi kedua Celcom XPAXKEK membawakan 2 kategori pertandingan iaitu Mobile Legends: Bang Bang dan PUBG Mobile dengan jumlah hadiah wang terkumpul sebanyak RM180,000.

Mengikut format semester lepas, pelajar-pelajar bertanding dalam lima zon iaitu:

  • Borneo (Wilayah Persekutuan Labuan, Sabah & Sarawak) – Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Kuching pada 21 & 22 September 2019 
  • Selatan (Negeri Sembilan, Melaka & Johor) – Paradigm Mall, Johor Bahru pada 27 & 28 September 2019
  • Tengah (Kuala Lumpur, Selangor & Putrajaya) – Universiti Teknologi MARA (UiTM) Puncak Alam pada 5 & 6 Oktober 2019
  • Utara (Perak, Penang, Perlis & Kedah) – Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Induk Pulau Pinang pada 12 & 13 Oktober 2019
  • Pantai Timur (Kelantan, Terengganu & Pahang) – Kuantan City Mall, Kuantan, Pahang pada 26 & 27 Oktober 2019
  • Grand Finale – The Curve, Damansara pada 23 & 24 November 2019

Pasukan-pasukan berdaftar akan bertanding bagi merebut kedudukan 16 terbaik dalam peringkat online. 16 pasukan yang layak untuk kedua-dua game akan mara ke setiap zon bermula dari UNIMAS, Sarawak.

Pemenang pasukan dari setiap zon ini akan merebut gelaran juara keseluruhan dan hadiah wang terkumpul di The Curve, Damansara pada akhir November. Lebih menarik, kampus yang mengumpul mata tertinggi akan menerima biasiswa bernilai RM50,000 dibawakan oleh Celcom Xpax.

Pada semester lepas, juara keseluruhan disandang oleh Universiti Malaysia Sabah (UMS), tempat kedua dimenangi oleh Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan tempat ketiga diperoleh oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

XPAXKEK Semester 2 dicetuskan secara eksklusif oleh Celcom XPAX, diaktifkan oleh Legion by Lenovo, Realme Malaysia, Malindo Airways, Honda Malaysia, Rohto Mentholatum, Lazada, Fitlion, Royale Chulan Hotel & OYO Hotels dan disokong oleh MDEC, Mobile Legends E-Project, KBS & ESM.

RELATED NEWS

+