Pelancaran Champion AD Carry League of Legends seterusnya ditunda ke 2022

Riot Games mengeluarkan Champion Roadmap baru untuk September 2021 yang mendedahkan beberapa berita buruk kepada peminat yang menunggu AD Carry berikutnya.

Pasukan dev pada awalnya merancang untuk melepaskan AD (Attack Damage) Carry pada akhir tahun ini tetapi peminat harus menunggu sehingga 2022 untuk mendapatkan Champion baru.

Penerbit utama League of Legends, Ryan ‘Reav3’ Mireles menyatakan dalam peta jalan bahawa dua Champion baru “Pada asalnya dimaksudkan untuk dilancarkan dalam acara, tetapi ketika perkembangan berjalan, ia menjadi jelas bahawa Champion itu tidak begitu sesuai.

“Kami merasa gembira dengan tujuan kedua-dua Champion ini dan tidak mahu mengubahnya agar sesuai dengan acara ini, jadi kami memutuskan untuk teruskan dengan Champion ini,” katanya.

Oleh itu, Champion ADC ini akan dilancarkan pada awal tahun 2022 dan Champion Support juga akan dilancarkan dalam sebuahkemas kini akan datang.

Penambahbaikan Visual

Pasukan seni dan visual League of Legends sudah bergerak menjalankan projek Art & Sustainability Update (ASU) yang bertujuan untuk membawa beberapa Champion yang lama dengan standard kualiti moden League, menyelesaikan masalah teknikal yang lebih lama, dan mempermudah untuk membuat kosmetik baru untuk Champion itu pada masa akan datang.

Marksman Baru

Riot juga mengacah Champion Marksman yang akan diperkenalkan pada suatu masa akan datang.

Riot merancang untuk membuat seorang Champion yang mudah bergerak, dan menyerang dari jauh. Selain itu, Champion ini juga akan meneroka konsep serangan asas yang lebih unik dalam League.

Udyr

Udyr mendapat kemas kini visual dan grafik (VGU) tetapi tidak ada kata rasmi mengenai bila ia akan tersedia.

Riot Games akan mengeluarkan blog yang terpisah untuk membincangkan perubahan reka bentuknya dalam waktu dekat. Pereka Justin ‘Riot Earp’ Albers telah mengusahakan perubahan Udyr dan akan membuat setiap pendiriannya berkaitan dengan demigod Freljordian, idea yang diterima dengan baik yang disebarkan kepada komuniti di blog sebelumnya.

Riot akan mengumumkan kemaskini visual yang baru pada sekitar hujung tahun ini.

RELATED NEWS

+