Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl mendedahkan antagonis dan Pokémon legenda baru

The Pokémon Company melancarkan video treler baharu untuk Pokémon Brilliant Diamond dan Pokémon Shining Pearl yang memberikan pandangan yang lebih mendalam tentang Team Galactic, dua lagi ketua gim dan Pokémon legenda di rantau ini.

Ia juga mengumumkan pakaian masa terhad dan peminat telur Manaphy boleh menebus jika mereka membeli permainan itu lebih awal.

Pokémon Brilliant Diamond dan Shining Pearl adalah remake permainan Nintendo DS pada tahun 2006 iaitu Pokémon Diamond and Pearl dan dibangunkan oleh The Pokémon Company dan ILCA.

Walaupun pembangun mendedahkan banyak tentang permainan, termasuk lebih banyak maklumat tentang ciri khusus seperti pertandingan kecantikan dan Underground, treler ini tertumpu kepada watak yang akan muncul semula pada permainan buatan semula ini.

Treler baharu menunjukkan ketua Pasukan Galactic iaitu antagonis Pokémon Diamond dan Pearl yang asal. Watak  Trainer Mars, Jupiter dan Saturn akan kembali, begitu juga Cyrus, bos Pasukan Galactic. Video ini juga melihat penjelmaan baharu Candice, ketua gim Snowpoint City jenis ais, serta Volkner, ketua gim jenis elektrik dari Sunyshore.

Pokémon Legenda

Tiga Pokémon legenda juga ditayangkan dalam video trailer ini yang adalah Pokémon utama dalam generasi ini. Tiga Pokémon ini adalah Uxie, Mesprit dan Azelf. 

Bonus Pratempah

Pada penghujung treler, pembangun mengumumkan bonus untuk pengguna awal permainan ini juga: Pemain akan mendapat ‘Pakaian Gaya Platinum’ yang mendandani watak anda dengan palet warna merah jambu dan biru ais yang menarik serta Telur untuk Pokémon Manaphy, selagi pemain menebusnya selewat-lewatnya pada 21 Februari.

Kolaborasi Pokémon GO

Demi meraikan tarikh pelancaran Pokémon Brilliant Diamond dan Shining Pearl, Pokémon GO akan mengadakan sebuah acara yang bermula pada 16 November hingga 21 November.

Perincian tentang acara ini akan dikongsi di akaun Twitter dan blog tidak lama lagi.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl akan dilancarkan pada 19 November di Nintendo Switch,

RELATED NEWS

+