Rockstar mengacah trilogi Grand Theft Auto Remastered

Lebih banyak bukti yang muncul menunjukkan pelancaran remaster trilogi Grand Theft Auto yang sudah lama dikhabarkan. Pengguna Twitter yang bernama @videotech_ melihat kemas kini Rockstar Launcher dan menemui slot untuk Grand Theft Auto III, San Andreas, dan Vice City.

Ini berlaku kurang dari seminggu selepas Jawatankuasa Penilaian dan Pentadbiran Permainan Korea mengeluarkan penilaian untuk Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Laporan Kotaku dari bulan Ogos tahun ini pada asalnya mengatakan bahawa tiga permainan GTA klasik akan menuju ke PS5, Xbox Series X &  S, Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC, Stadia, dan peranti mudah alih.

Permainan ini akan menampilkan gabungan ‘grafik baru dan lama.’ Rockstar belum secara rasmi memberi komen terhadap khabar angin mengenai trilogi itu.

Rockstar Games melancarkan aplikasi Rockstar Launcher di PC pada tahun 2019, dan aplikasi ini termasuk ciri hab dan kedai hanya untuk permainan buatannya. Permainan yang tersedia di Rockstar Launcher adalah seperti GTA, L.A. Noire, dan Bully.

Trilogi GTA yang dikhabarkan bukanlah satu-satunya remaster dalam siri ini. Grand Theft Auto V akan hadir ke konsol generasi berikutnya, tetapi baru-baru ini ditangguhkan hingga tahun 2022. Versi remaster yang bakal diumumkan ini menerima pelbagai reaksi dari peminat di internet yang bersedia untuk beralih dari GTAV.

Artikel diterjemah dan disunting daripada IGN SEA. Untuk artikel penuh sila layari SINI

RELATED NEWS

+