Apex Legends dan Battlefield. Kini, Blizzard mengesahkan bahawa ia sedang mengusahakan permainan Warcraft baharu untuk peranti mudah alih."> Apex Legends dan Battlefield. Kini, Blizzard mengesahkan bahawa ia sedang mengusahakan permainan Warcraft baharu untuk peranti mudah alih." /> Apex Legends dan Battlefield. Kini, Blizzard mengesahkan bahawa ia sedang mengusahakan permainan Warcraft baharu untuk peranti mudah alih." />

Warcraft Mobile akan dilancarkan tahun ini, menurut laporan tahunan Activision Blizzard

Memandangkan telefon pintar dan tablet sudah menjadi peranti permainan utama bagi kebanyakan pengguna, industri menyaksikan pelbagai francais permainan utama datang ke iOS dan Android seperti Apex Legends dan Battlefield. Kini, Blizzard mengesahkan bahawa ia sedang mengusahakan permainan Warcraft baharu untuk peranti mudah alih.

Pengesahan itu dibuat semasa laporan fiskal S4 2021 daripada Activision Blizzard, yang sedang dalam proses untuk diambil alih oleh Microsoft.

Syarikat itu mendedahkan bahawa ia mahu membawa Warcraft kepada pemain mudah alih akhir tahun ini. Walaupun Blizzard menyebut bahawa permainan mudah alih Warcraft sedang dibangunkan, ini adalah kali pertama syarikat itu mendedahkan tarikh keluaran 2022.

“Blizzard sedang merancang kandungan baharu yang besar untuk francais Warcraft pada 2022, termasuk pengalaman baharu dalam World of Warcraft dan Hearthstone serta mendapatkan kandungan Warcraft mudah alih serba baharu ke tangan pemain buat kali pertama,” kata laporan Activision Blizzard.

Namun, dengan pengesahan bahawa Warcraft akan datang ke platform mudah alih, tiada butiran lanjut tentang permainan itu, seperti genre atau elemen alam Warcraft yang akan ditampilkannya.

Sumber rujukan: Activision Blizzard

RELATED NEWS

+