Ciri rentas platform mungkin akan hadir ke Monster Hunter Rise

Sebuah tinjauan memberi harapan kepada pemain Monster Hunter Rise untuk ciri rentas platform antara Nintendo Switch dan PC.

Capcom melancarkan tinjauan baru yang sebahagian dari TGS 2021 mengenai Monster Hunter Rise dan pengembangan yang baru diumumkan, Sunbreak. Sebahagian daripada tinjauan menanyakan kepada pemain apa ciri yang akan menjadikan versi PC permainan lebih menarik.

Antara pilihan yang boleh dipilih dalam tinjauan itu termasuk permainan rentas platform antara versi PC dan Nintendo Switch, dan rentas simpan atau kemajuan rentas platform dengan versi Switch.

Ini sama sekali tidak mengesahkan bahawa Capcom menggunakan ciri-ciri ini, hanya kerana Capcom sedang menilai kemungkinannya. Dalam pernyataan rasmi, Capcom hanya mengatakan, ‘tidak ada pengumuman yang dibuat.’

Monster Hunter World, judul Monster Hunter besar sebelum Rise, tidak pernah mendapat sokongan permainan rentas platform, walaupun dilancarkan di PC, PlayStation 4, dan Xbox One.

Peminat Monster Hunter Rise mendapat pelbagai butiran baru pada acara Monster Hunter TGS minggu ini, termasuk pengesahan Master Rank dalam Sunbreak, tarikh pelancaran pada 12 Januari 2022 untuk Monster Hunter Rise di Steam, dan kolaborasi bertemakan permainan Ghosts ‘n Goblins Resurrection.

Artikel ini diterjemah daripada IGN SEA. Untuk artikel penuh sila layari SINI.

RELATED NEWS

+